sunnuntai 30. marraskuuta 2014

SIINÄ NOIN OSAPUILLEEN...

Aamuna muutamana joku jo unohtunut uutislähetyksen haastateltava totesi jostakin jo unohtuneesta asiasta, että sen osuus jostain jo unohtuneesta kokonaisuudesta "on siinä noin kahdenkymmenen prosentin kieppeillä." Mikäli minulta kysytään, pidän tarpeellisena, että määritelmään lisätään vielä osapuilleen, suunnilleen ja tienoilla, ihan vaan asian varmistamiseksi.

 Liitto-orava voitti sitten Putouksen, hyvä niin, sehän on suojeltu laji. Muuten: eilen vilahtanut saman näyttelijän hahmokisasta raakattu figuuri Jussi Halla-Ahosta vaikutti aika oivalliselta.

Tempus fugit: Talvisodan syttymisestä 75 v, Beatles'ien USA:n valloituksesta ja Hectorin ensilevytyksestä 50 v, Berliinin muurin murenemisesta 25 v, veden löytymisestä Marsista (Mars Odyssey-luotain) 12,5 v, sukupuolineutraalin avioliittolain muuttamisen kannatuksesta eduskunnassa pari päivää, niin, ja Pertsan syntymästä piakkoin 63,5 v. Mikä lie merkittävin?

"Homokirkosta" erotaan ennätystahtiin. Minä, jos kirkosta olisin koskaan saanut aikaiseksi erota, voisin arkkipiispan lausunnon vuoksi liittyä takaisin.

Tuleviin Salen kekkereihin on kutsuttu mm. Elastinen ja Reijo Taipale viihdetaiteen saralta, Teemu Selänne ja Sami Jauhojärvi urheilua puolelta,sekä Antti ruuskanen savon murteen esille tuojan ominaisuudessa. Ansioitunutta joukkoa itse kukin.

Jos on poliittisia broilereita tupsahdellut kehiin aina Väyrysen Patesta ja Liikasen Ekistä lähtien, nyt on saatu todellinen untuvikko! IS:n mukaan 10-vuotias Mili Kasurinen aikoo hakea Kemijärven kaupunginjohtajaksi, koska on huolestunut kaupungin huonosta taloudellisesta tilasta. Sanokaa minun sanoneen; hän tulee pääsemään urallaan pitkälle, ties vaikka Lapin neutraaliksi maahenkilöksi.

Ilta-Lehdessä oli listattu hauskimpia lasten joululahjatoiveita. Tiedä nyt niiden hauskuudesta, mutta kauko-ohjattava ahven saattaisi olla ihan jees, sarvin ja hampain, ilman koukkuja tietysti.

Mutumu-joulua, (musta-tuntuu-mustaa-joulua) ennakoivat lehtien sivuilla. Tulee, jos on tullakseen, tai siis pysyy kamara, mustana, tietty. Yön aikana oli meille ilmestynyt pieni lumenhärmä, mutta pimmeetä on ollu. Minäkin, jouluvalojen ei niin lämmin kannattaja, viritin perjantaina etupuolelle ja parvekkeelle niukat led-valot, fiat lux!

Täällä meillä alkaa tuoksua tuleva lounas: Hilppa loihtii oivallista evästä, joka koostuu ensin uunissa kypsennetyistä ja lihat luistaan erotetuista kanan koipi-reisipaloista, kypsennetyistä kanttarelleistä ja parsakaalista. Ainekset tällätään vuokaan ja uuniin reiluksi puolituntiseksi. Hyvvää, kiitos Etlarin Martta-ohjeet! 

 Niin että tämä tällä kertaa, pitää viedä kananluut ja parsakaalinperkeet kompostiroskiin, mynnähtävät muuten melko pian. 

Tässä kuva, jonka fb-kaverini Heikki P. on jostain esiin kaivanut, minulle ystävällisesti toimittanut. Siinä äiti-Elina ja isä-Erkki v. 1967 jäällä Anttolassa. Huomatkaa Elinan leuhka nojaus Taunus M12:sta kylkeen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti