torstai 13. marraskuuta 2014

KHAOS, GAIA JA EREBOS , ETC l. lyhyet ajatukset

Tässä Hectorin "Hauras"-albumia kuunnellessa:
Aluksi kreikkalaisessa mytologiassa oli Khaos, nykyisin vallitsee likimain kaaos.
Khaoksesta syntyi Gaia - äiti maa, Eros - rakkaus, Nyks - yö ja Erebos - pimeys. Nyky-kaaoksesta syntyy ainoastaan Erebus. 
Gaia synnytti Uranuksen - taivaan ja Pontoksen - meren. Kepler, Galilei ja Newton lahjoittavat ihmiskunnalle siemenen kosmoksen olemukseen.
USA: Maapallon vapain maa, kulkee kehityksen kärjessä. Liki puolet amerikkalaisista uskoo kreationismiin, pitää siis evoluutioteoriaa huuhaana. Ja republikaanit valtasivat senaatin sekä edustajainhuoneen, siis kreationismin opetus lisääntyy.
Ukrainassa taas sota entistä lähempänä, rauha veitsen terällä, eli siis tykin piipussa.
Lörtsy on kuitenkin Suomea viime aikojen eduskuntaa myöten ravistellut, globaalissa mittakaavassa merkittävä asia.
Karalahden Jere palkkakuopassa; elatusmaksut ulosotossa. Harkimo oli Nenäpäivä-lähetyksessä vastaamassa lahjoituspuheluihin, ja kertoi, kuinka hänestä on tärkeää, että firmat ovat mukana hyväntekeväisyydessä. Totta kai on, mutta nostahan aluksi vähän Jeren liksaa, ettei lapset näänny nälkään.
Eduskunnassa on helppo piilottaa älykkyydenpuutteensa, sillä siellä pärjää toistelemalla viisaampien ajatuksia, olemalla istunnoissa läsnä, ja opettelemalla ulkoa jargoni-aapisen.
Philae suoritti melkoisen matkan, ja pääsi huilaamaan komeetan pinnalle. Löytyykö vastauksia elämän alkuun? Mikäli kreationisteilta kysytään, turhaa hulluttelua; maailma luotiin 6000-7000 vuotta sitten. M.O.T. Q.E D.!
Mikäli minulta kysytään, maailma on syntynyt sotkan munasta, ja sillä selvä. Mutta menneisyydestä viis, tulevaisuus alkaa joka hetki uudelleen!

Ps. Tää jää nyt tähän, Kimmo alkaa, öitä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti