keskiviikko 19. marraskuuta 2014

VIIKKO, VAAN EI HERRA, 47


  Maanantaina kävin äiti-Elinan kanssa asioilla; otatettiin hänestä virallinen kuva. Oli näet päässyt passi vanhenemaan. Äiti teki radikaalin ratkaisun: ei enää uutta passia, "kun ei näin vanhalle (92 v.) matkavakuutustakaan myönnetä", mutta kuvallinen henkilötodistus hankitaan. Varasin poliisilaitokselta ajan, torstaina klo. 11:45 sinne mennään. Päiväruokana ananas-raejuusto-oliivisalaatti a'la Pertsa. Iltapäivällä lukemista; Risto Isomäen "Kurganin varjot" loppuun, Arnaldur Indirdasonin "Reykjavikin yöt" alkuun.

  Eilen siivosin kotona, normaali versio, parin tunnin homma ilman turhia liikkeitä. Lounaaksi pyhältä jäänyttä kylmää riisiä tonnikalalla ryyditettynä. Sitten katsoin tallenteelta Fargo'n jaksot 5 ja 6, päivänokoset ja -kahvi, pari tuntia kirjaa. 

  Tänään onkin "vapaapäivä". Hilppa lähti bussilla duuniin, minä aloin kirjoittaa tätä blogia. Kohta kävelen Lidl'iin hankkimaan hedelmiä, rahkaa välipalaksi ja uuden tv-lehden. Lehdistä puheen ollen: Etelä Suomen Sanomat  kolahtaa aamuisin postilaatikkoon, mutta aika huonosti tulee luettua. Eli tärkeimmät julkaisut ovat Lidl'in tarjouslehti ja IS:n tv-lehti. Lidl'in tarjoukset siksi, että voi suunnitella, mitä tulevalla viikolla syö, tv-lehti siksi, että tietää, mitä tulevalla viikolla katsoo / tallentaa (tätä muuten kutsutaan panem et circenses-syndroomaksi). Lidl on muuten ainoa kauppa, missä ei koskaan sanota, että tv-lehteä ei voi ostaa, kuin IS:n kanssa (lehdykäisessähän toki lukee niin, mutta mitä sitten.) Tänään tempasen lounaaksi lautasellisen rouvan eilen loihtimaa siskonmakkarasoppaa. Iltapäivä kuluu rennosti alueella päivänokoset-joku sarja-kahvi-kirja, aina klo. 18:30:neen asti. Hilppa on tänään jumpalla, mikä loppuu klo. 19:00, joten hikinen ihminen pitää noutaa.

  Huominen onkin näin huru-ukolle yhtä säpinää: aamulla Elinan kauppa-asiat ja imurointi, sitten henkkarianomuksen tekoon. Sieltä päästyä kiivaasti kotiin purasemaan, siskonmakkarasopan jämät, oletan, ja takasin maalikyliin "Matkijanärhi osa 1"-elokuvaa klo. 14:30 katsomaan. Tuossahan meinaa jo hengästyä!

  Perjantaina varmaan normaalia päivän viettoa, kunnes puoli neljäksi hakemaan Hilppa, piipahtamaan kotona, ja nokka kohti Paraista, vai onko se Paraisia?, kerro sinä. Räsäsen Maija ja Ilu ostivat sieltä joku aika sitten talon. Kun on huhuiltu, on aina puhuttu, että pitäs mennä käymään. Nyt päätettiin, että päätetään! Muuten meno lykkääntyy hamaan kuolemaan asti, jollei pidemmällekin. Mukavahan se on heitä tavata, uusi (vanha) talo tarkastaa, vähän ehkä merimaisemia muikuilla, purjevene nähdä (tosin jo talviteloillaan, ehkä ensi kesänä pääsee vesillä testaamaan). Sunnuntaina ajetaan Annan ja Jonin kautta, ettei Iiris pääse aivan vieraantumaan.  Sellasta se on joutoäijän taival. Kuluvaan viikkoon ei paljon olisi mahtunut pitsinnypläystä tai rukinlapa-askartelua, joita peräänkuulutin edellisessä kirjoitelmassani. Ja vko. 48 näyttää vähän saman tapaiselta, ilman siivouksia, Elinan auttamisia (ehkä kerran kauppaan?). Taidan buukata itseni kuitenkin joku päivä elokuviin katsomaan "Ruotsalainen hetki"-leffa, kun Rohusen Matti sitä vähän kehaisi, jos oikein ymmärsin. Torstai-iltana on sitten Kaupunginteatterissa Reko Lundanin kirjoittama "Aina joku eksyy" ja perjantaina ehtoolla Heikin "Hauras"-konsertti.

 Niinpä niin, se uhoamani liika virta alkaa olla elettyä elämää, taas tällä kertaa. Totta puhuen puuhaa on ihan sopivasti, ja riemu siitä, että asioita, jotka kahlitsevat, joihin pitää sitoutua, jotka velvoittavat, on vähemmän, kuin ennen, leivän syrjää teinatessa, oli. 

Vaikka syksyihmiseksi julistaunut olenkin, alkaa pimeyden keskellä kaivata alla olevia maisemia ja lumikenkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti