tiistai 19. helmikuuta 2013

EUROOPPA POLVILLAAN, SUOMI KAUHUISSAAN

Hevosen liha on täräyttänyt itsensä uutisten pääaiheeksi. Täytyy sanoa, että pallolamme menee hyvin, kun tuollainen on tärkeintä, mitä tapahtuu. Ei tietysti ole oikein, eikä sallittavaa, että ihmisille syötetään muuta, mitä purnukan kyljessä lukee. Mutta kohun määrän ymmärtäisi, jos pakkauksiin olisi laitettu raakaa pallokalaa, nuolimyrkkysammakkoa tai sinirengastursasta. Eli eihän hepan liha vaarallista ole, eikä pahaakaan. Vaikkakin Nestle lienee jatkanut nauta-annoksia vanhuuteen kuolleen konin ketaroilla.
Toinen mieleen jäänyt uutinen oli mtv3:n urheiluosuudessa: Olympiakomitean huippu-urheilun yksikkö on jotenkin uusinut jakoperusteita viiden miljoonan summalleen. Mika Kojonkoski kertoi asiasta. Mäkihyppy lienee astuu nyt eteen päin suurin hörppäyksin, vai miten se menikään? Kojonkoski mainitsi myös, että ok:n johtoryhmän on tultava alas Norsunluurannikolta, vai torniko se oli? Oli miten oli, mehän saatamme pysyä 0-1 mitalin/kisa kannassa jatkossakin.
Joku päästään vialla oleva olympiafani on muuten testamentannut jokaiselle elossa olevalle olympiavoittajalle tietojen mukaan n. 10 000 €. No, ainakin se ammuskelija Satu Nummi-Pusula, tai mikä lie Orimattilasta on  luultavasti jatkossakin kisoissa mukana. Kai se summalla jonnii verran korvatulppia saa, eiköhän pyssyt ja panokset sun savikiekot tule sponsoreilta. Olenko nyt ilkeä? Kai minusta on tullut kärttyisä ja pahantahtoinen äijänkäppänä. Mutta ei se mitään, so not sano Nykäsen Masakin muinoinoin. Eli sananvapaus mindenekfelet. Tuo sanahan, kuten valistuneet lukijat tiennevät, on "ennen kaikkea" Unkarin, siis veljeskansan, kielellä.

Tuliskohan kroketista joskus olympialaji?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti