maanantai 16. tammikuuta 2023

TUTUSTUMINEN

  Viime viikolla tein periaatepäätöksen siitä, että ryhdyn käymään Hollolan Uimahallilla. Uin, vesijuoksen, ja poljen salilla kuntopyörää. Ostin päätöksen vakuudeksi vesijuoksuvyön. 

  Perjantaina suuntasin kassini kanssa hallille kahdeksaksi. Netistä oli tarkistanut aukioloajat. Mutta kuinkas ollakaan, ovi oli säpissä. Oven viereen oli laitettu tulostettu lista, missä luki, että pe. 14 - 21. 
  Palasin myrtyneenä, tsekkasin asian netissä. Kyllä Uimahallin omilla sivuilla olivat ajat oikein, mutta siinä kohtaa, mikä tulee näytön oikeaan laitaan, kun jonkun liikkeen tms. googlaa, ilmoitettiin hallin olevan auki 8 - 21. Se on googlen ylläpitämä osio. Kun klikkasin siitä kohtaa "Tietoja datasta", selvisi seuraavaa:

   Paikalliset tiedot kootaan useista eri lähteistä. Esimerkkejä:  
  -julkisesti saatavilla olevat tiedot, kuten indeksoitu verkkosisältö (esim. yrityksen virallisen verkkosivuston tiedot) 
  -kolmansien osapuolten lisensoitu data 
  -tiedot käyttäjiltä, jotka lisäävät faktatietoja (kuten osoitteita ja puhelinnumeroita) ja sisältöä (kuten kuvia ja arvosteluja), sekä yritysten omistajilta, jotka ilmoittautuvat paikallisten tietojen omistajiksi Google My Businessin kautta 
  -tiedot, jotka perustuvat Googlen ja paikallisen paikan tai yrityksen väliseen vuorovaikutukseen

  Ok, jokin on tuossa ketjussa pettänyt. Mutta minä en valita. Enkä mennyt kahden jälkeen uudestaan, sillä arvelin hallin olevan silloin melko turvoksissa.

  Päätin pysyä alkuperäisessä suunnitelmassani, eli siitä, että hallikäyntini tapahtuvat tiistaina ja torstaina. Noina päivinä uimahallia aukeaa jo kello kuusi. Sopii minulle, sillä luultavasti on melko väljää.

  Tänään, koska vettä pieksi koko aamupäivän, enkä lenkille viitsinyt lähteä, suuntasin kymmenen maissa katsastamaan hallia. Se jäi tutustumiseksi; kuntosali oli miehitetty ja naisitettu lähes viimeistä laitetta myöten, lasten altaalla oli uimakoulua, jotakin hengenpelastusopetusta kymmenpäiselle salskeitten nuorten miesten joukolle oli kaarialtaalla, ja vesijuoksulle pyhitetylllä altaanosaa katselessa tuli mieleen kissat Vilkkilässä. Eli säpinää oli  jee paljon, meteliä vau runsaasti.
  Saunassa kävin, tietysti, kun kerran paikalle olin itseni raahannut. Uimassa myös. Altaassa sentään mahtui polskimaan. Uin muutamia altaanmittoja. Ihan hyvältä tuntui sammakkopotku. Itse asiassa oikea polvi oli se, missä pientä kipua ja naksetta uidessa oli havaittavissa, vasen, se kipeä, oli ihan ok. Ja kun intouduin kroolaamaan, niin oikeakin polvi oli tyytyväinen. 

  Koska liikkuminen kävellen on välillä hankalaa, aion huomisesta lähtien käydä aamuisin hallilla. Ajan myötä varmaan selkiintyy, kuinka kauan kerrallaan hallilla vietän. Mutta sen verran, että saan korvattua vähentynyttä liikuntaa reilusti. 
  Hallin lippukassalla kysyin, että onko mahdollista saada ohjausta kuntosalilla? Minulle kerrottiin, että torstaisin on ohjaaja paikalla klo. 14 - 14:30 antamassa neuvoja. Vaikka päätin äsken, että en "ruuhka-aikaan" enää hallille mene, niin täytyy heti ottaa takaisin. Minulla on nääs varaa antaa periksi. Eli aioin kerran käydä kyselemässä ammattilaiselta neuvoja polven lihasten kuntoutuksen. 

  Sellainen kuntopäivitys tällä kertaa. Ja vielä loppuun kuva vuodelta vissiin 1966. Jos olisin vielä likikään tuon näköinen, ei olisi hallin kassa myynyt eläkeläislippua ilman dokumenttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti