perjantai 27. tammikuuta 2023

KUNTOHÖPINÄÄ, TAAS

  Eilen taas uimassa kävin. Laitoin älykellon harjoitusvalikosta uintiasetukselle. Sitten uimaan. Kun tarkastin kellosta tilanteen uituani kuusi altaanmittaa, eli 150 metriä. Kello ilmoitti, että 100 metriä olisin vain uinut. No, jatkoin polskimista. 14 kertaa uin päästä päähän. Kun nousin altaasta, kertoi älylaite, että 475 metriä olen uinut, vaikka 700 metriä on oikea lukema. Kulutetut kalorit ja keskinopeus olivat päin persettä, sillä ne lasketaaan käytetyn ajan mukaa. Se oli sentään oikein, 32'29". 

  Ihan kelvollinen kello on, niin ainakin luulin. En ole ennen mitään harjoittelutietuetta luonut, sillä minulle on riittänyt tieto askelten määrästä ja taitetusta matkasta. En uimisestakaan muuten olisi tarvinnut, mutta uteliaisuuttani ajattelin katsoa kalorikulutuksen määrää. Uintia aion jatkaa, kello saa pysytellä poissa ranteesta, koska alkoi keljuilemaan. 

  Aamulla dallasin reppu selässä Lidliin. Aika kivulias oli polvi. Takaisin kävellessäni kristllisoitui eräs päätös. Tilasin edullisen kuntopyörän Puuilosta. Myymälänoutona tilasin, on luultavasti jo tänään noudettavissa. 
  Laite on pienikokoinen, eikä paina kuin 9,5 kiloa, joten sitä voi säilyttää parvekkeella, kiikuttaa sisään tarpeen tullen. 
  Ei kuntopyörä polvea paranna, kuten ei taida mikään muukaan liikunta tai jumppa. Yleiskuntoa pyörällä polkeminen kuitenkin kohentaa. Sen ja uimisen avulla pystyn sauvakävelyn korvaamaan. Ja vähemmällä kivulla.
  Myös liukulumikenkäilyä tulee harrastettua. Tänään taas mennään kokeilemaan. Voipi olla hankikanto parin suojapäivän jälkeen. 

  Maanantaina soittaa fysioterpeutti, kyselee kuulumisia. Hänelle voin kertoa, että jumppaa ja liikuntaa olen tehnyt, lihasliikkeitä tehostettujen ohjeiden mukaan enemmän kuin oli ohjeistettu, mutta tilanne ei ole miksikään muuttunut. Ei ainakaan parempaan suuntaan. Mitä lie neuvoja nyt tulen saamaan? 

   Lopuksi vuoden takainen kuva, Messilän maastosta, sillä en muutaman tunnin kuluttua tapahtuvasta sessiosta ole kykeneväinen etukäteen kuvaa ottamaan. 


  Aikaan liittyen: aamulla meteorologi Kerttu Kotakorpi tokaisi juontajan toteamukseen "päiväkin on jo jatkunut", että "niin on jatkunut, kuukauden verran". Aika on vaikeaselitteinen määre, mutta tuo kuulostaa jo mahdottomalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti