torstai 22. joulukuuta 2022

KEPPIÄ KESKEN KIIREIDEN

  Joulu tulee, polvi vaivaa. Joulun tuloa ei tarvitse valottaa, mutta polvea ehkä hieman. Olin aika hyvin polven kanssa pärjäillyt. Jopa yli 10 000:n askeleen lenkkejä tein. Viime perjantaina tilanne muuttui. Kipu iski. Ei auta edes särkylääke. Parina aamuna olen yrittänyt lenkille lähteä, mutta kokeiluksi ovat jääneet. 

  Siispä ennakoin: kävin eilen ostamassa kepin. Anttolassa olisi ollut parikin, siis keppiä, isä-Erkin peruja, mutta ne ovat siellä. Paikallisesta Prismasta löysin sopivan tuen. 
  Suoraan sanottuna ei välttämättä vielä ole tarvetta keppiin turvautua. Se hetki saattaa kuitenkin olla edessä. Toinen syy kepin hankitaan oli, että "joulupukkisyndrooma" taitaa taas toteutua. "Joulupukkisyndrooma", kuten varmaan tiedätte, tarkoittaa sitä, että jostain syystä isä, tai isoisä, ei koskaan tapaa joulupukkia, sillä hän on juuri pukin vierailun aikana jossain muualla piipahtamassa. Tänä jouluna niin käynee meilläkin. 

  Iiriksen ollessa pienempi, olin muutamana vuonna pukkina. Se tapahtui siten, että sanoin meneväni alakertaan ottamaan torkut, sonnustauduin pukin tamineisiin, otin lahjasäkin hartioilleni, kiersin pihaoven kautta ylös, soitin ovikelloa. Hyvin onnistui. 
  Sitten kun Iiris kasvoi, olisi hän varmaan hoksannut feikkipukin. Tuli kuitenkin korona, jonka varjolla hänelle selitettiin, että pukki ei voi sisään tulla, vaan jättää lahjat portaille.  
  Nyt ovat koronan rajoitteet poistuneet, ja Liisa on ärhäkimmässä pukki-iässä. Joten tulee luultavasti käymään niin, että Iirikselle selitetään asia, Peppe-pappa pukiksi muuttuu. 
  Täytyy tänään kaivaa pukin asusteet esiin, katsoa, että ne ovat timmissä. Pitää myös käydä tallaamassa polku pihalta kadulle, ettei pukilla ole ole lapikkaat lunta täynnä, kun sisään vyöryy.

  Lapsilla ei ole huomenna koulua/päiväkotia, mutta vanhemmilla on töitä, joten tänään mennään hakemaan Iiris ja Liisa meille. Vietetään vaikka pikkujoulut illalla. 

  Anna ja Joni tulevat huomisiltana. Joulu sujuu sitten perinteisesti: aattona aamusauna, riisipuuro, käynti hautausmailla, päiväkahvit. Kun alkaa hämärtyä, rupeaa Peppe-pappaa kummasti raukomaan, joten hän lähtee torkuille. Kunka ollakaan, vierailee joulupukki Peppe-papan levätessä. Onneksi Liisa kertoo, millainen äijä pukki oli, ettei jää Peppe aivan tietämättömäksi vierailun kulusta. 

  Tapanina täytyy Annan ja Jonin mennää Espooseen, sillä heillä töitä. Lapset jäävät meille yhdeksi yöksi. Tiistaina vie Aija-mummi heidät Espooseen, sillä Iiriksellä on luistelua. Me menemme keskiviikkona Espooseen pariksi yöksi. Anna tulee jo perjantaiksi lasten kanssa Hollolaan, tekee täältä etäpäivän. Jonilla taitaa olla perjantaina töitä, joten hän tulee yleisillä. 

  Uuden vuoden jälkeen vielä viikko, jonka järjestelyt ovat sopimatta. Mutta jollain lailla lasten hoito sovitellaan. Voisivat olla meillä Hollolassa, mutta Iiriksellä on päivittäin harjoitukset. No, kyllä asiat saadaan toimimaan. 

  Joulu saa tulla. Eilen kasasin kuusen, isommat hankinnat on tehty. Kaupasta vielä leipää, maitoa, etc. Eli hyvää joulua kaikille, jotka tämän lukevat. Muille myös. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti