maanantai 12. joulukuuta 2022

PUTININ VIKA

  Jokusia aikoja sitten oli oppositiolla, sekä somen älypäillä, tapana viestittää mihin tahansa, että se on hallituksen vika. Tai on tapana vieläkin, mutta ei ehkä yhtä korostetusti. Me Hilpan kanssa ollaan otettu oppia. Aina, jos joku ei meinaa onnistua, jokin laite temppuilee, ylipäätään kaikki ei mene ruotsinkielisen rannikon Västervikissä sijaitsevan paikan esimerkin mukaan, niin se on Putinin vika. Viime aikoina on Putin vika ollut se, että keitetyistä kananmunista ei lähde kuoret. Ei, kele, lähde! Kuori on tarttunut valkuaiseen niin, syötävää tavaraa jää siihen kiinni. Se kalvo, joka on kuoren ja sisällön välissä, ei irtoa entiseen tapaan. Siinä syy. Ollaan yritetty monella tavalla munat keittää, lopputulos aina sama: kelvoton. Pikkujuttu se tietysti on, mutta korpeaa. Varsinainen mieliharmi, tuo Putin. 

  Kumma juttu, tuo munaongelma. Liekö kytköksissä tuottajaan? Nimittäin joskus, ehkä vuosi sitten, oli sama pulma. Muistan kerran, kun Hilppa munavoita tehdessään ei saanut kuoria irtoamaan. Kuulin sivusta, kun hän asiasta jumputti. Äkkiä tuli hiljaista. Menin kohta katsomaan. Hilppa makasi potslojona filtin alla sohvalla. Meni hissukseen keittiöön, irrottelin kuoret munista.Työn ja tuskan takana oli, ja ainakin 20 prossaa valkuaisesta joutui tärviöön. Tuon episodin jälkeen on ollut pitkä kausi, jolloin kuoret ovat irronneet melko mukavasti. Nyt on sitten ostettu ehkä taas väärän tuottajan munia. Mutta Putin on puuttunut peliin, joka tapauksessa.

  Aamulla vein auton huoltoon, dallasin sieltä kiertotietä kymmenen asteen pakkasessa takaisin. Vastatuuliosuuksilla tuntui lähes arktiselta. 

  Sen jälkeen aloitettiin joulusiivous. Aloitettiin siten, että Hilppa siivosi alakerran vierasmakkarin, minä oman "toimistoni" yläkerrassa. Torstaina sitten hoidetaan muu huushollin joulusiivo.
  
  Eilen käytiin Kauniaisissa katsomassa KaTa:n joulunäytös LUMIKIN JOULU. Mukava esitys. Kaikki, pienimmistä kokeneimpiin, pääsivät jäälle. Pienimmät, tuskin haitarijatsarin pituisetkin, lopussa töpöttivät jäälle.
  Iiris touhusi kääpiönä. Huonolaatuinen kuvakaappaus Jonin ottamasta videosta. Iiris on tuo punatakkinen. 


  Muuten siis meni Espoon/Kauniaisten reissu hyvin, paitsi että jäähallin parkkipaikalla oli ongelmia. Me kävimme hakemassa Jonin ja Liisan, sillä Annan ja Iiriksen piti tietysti mennä paikalle ajoissa. Päätettiin katsoa. mahtuisiko hallia vieressä olevalle parkkipaikalle auton tuuppaamaan. No ei mahtunut. Jätin muun porukan pois kyydistä, yritin lähteä ajamaan hieman kauempana olevalle parkkialueelle. Sepä ei ollutkaan ihan helppoa. Parkkialueelta nimittäin on lyhyt, mutta melko jyrkkä nousu kadulla. Koska tietä ei oltu kunnolla aurattu, oli yksi auto jo jumissa, ja toinen oli peruuttanut valliin. Pian siihen ilmaantui ihmisiä työntämään, ja edessä olevat autot saatiin lopulta kadulle. Oli minun vuoroni. No eihän auto kitkarenkailla ja olemattomalla vauhdilla mihinkään noussut. Pari riskiä nuorta miestä tuli työntämään, pääsin melko helposti pinteestä. 
  Kun näytös oli loppu, lja tultiin ulos hallista, huomasin, että ongelmapaikka oli aurattu. Olisi ehkä kannattanut aurata alunperin. En tiedä, oliko tuo auraamattomuus Putinin vika, mutta jos meillä Hollolassa kotikatu on huonosti hoidettu, niin se ainakin on. Siis Putinin vika.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti