keskiviikko 28. joulukuuta 2022

ESPOON KEIKKA

  Joulu takana. Mukavasti meni. Paitsi Liisa sairasti, sairastaa edelleen, enemmän kuin olisi kohtuullista. Joulunaikaan oli tytöllä silmätulehdus ja kuumetta. Niihin hän sai lääkkeet nettitohtorin määräämänä. Liisa alkoi valittaa myös korviaan, joten Anna varasi ajan lääkäriin. Eilen lääkäri totesi, että korvatulehdus, molemmissa korvissa. Lisää lääkkeitä. Sellaista on loppusyksy ja alkutalvi lapsiperheissä; virukset jylläävät, leviävät, kiertävät. Ken osattomaksi jää, hän onnekas on.

  Onnekkaista yksi on ilokseni Iiris. Hän ei ole paljon sairastellut. Ei edes nuorempana. Nyt on hänen fyysinen kuntonsakin aika kova, joten se osaltaan auttaa panemaan pöpölle kampoihin.
  Liisa siis sairastaa. Meille tuli Espoon keikka. Olisi tullut muutenkin, sillä Anna ja Joni ovat duunissa, koulu ja päiväkoti reikelissä, joten lasten kaitseminen pitää jotenkin hoitaa loppiaiseen saakka. 
  Aija-mummi hoiti homman täällä eilen. Me ollaan huomiseen saakka. Kun Anna pääsee huomenna töistä, lähdetään porukalla, kaikki paitsi Joni, Hollolaan. Jonilla on vielä aattonakin duunia. 
  Perjantaina Anna, Iiris ja Emmi, Jonin veljen vaimo, ajavat Tampereelle katsomaan LUMIKUNINGAR-jääbalettia. Iiris sai lipun esitykseen jo yli vuosi sitten 7-vuotislahjaksi, mutta korona päätti siirtää aktia vuodella. 

  Me tultiin tänne aamulla aikaisin. Lapset vielä nukkuivat, Joni lähti juuri duuniin. Iiris pian heräsi, Liisa nukkui pidempään.
  Minä vein Annan työpaikalleen Espoon Keskukseen. Kun palasin, oli Iiris aamupalalla. Eksoottiset tottumukset; hän pisteli poskeensa Aija-mummin eilen lounaaksi ostamaa sushia.


 Iiris on varsinainen sushi- ja graavilohientusiasti. Jouluna maistui hänelle myös kinkku. Ylipäätään on Iiris on ruvennut syömään paremmin. Pakko, koska kulutus on melkoinen.

  Kun tätä juttua läppärillä naputtelen, herää Liisa myös. Pitkät unet tyttö vetäisi. Kun ei ole aivan terve, niin uni maittaa! Iloisen ja pirteän oloisena Liisa ilmestyy yläkerrasta.


  Tänään ei Liisa voi ulos lähteä. Iiris varmaan menee jonkun kaverin kanssa viereiselle leikkikentälle. Kahdeksi vien Iiriksen luisteluharkkoihin. Sieltä hän lähtee suoraan yökylään ystävänsä ja seurakaverinsa luokse. Sieltä hänet tuodaan huomenna taas jäähallille. Harkat alkavat huomenna jo kahdeltatoista. Minä haen tytön kahdelta. Kolmen jälkeen pakataan tavarat autoon, haetaan Anna duunista, usmuutetaan Hollolaan. 
  
  Ensi viikko on vielä lastenhoidosta huolehdittava. Varmaan ajetaan Espooseen jo sunnuntaina illalla. Ehkä Aija-mummi tulee viikolla välillä tänne, me käydään kotona. No, asiat selviää aikanaan.
  Vaihtelua eläkeläisen arkeen tämä on. Puuhaa tarvitaan, kun ei polvi salli enää juuri ollenkaan liikkumista. Keppi on ollut viime aikoina tukena. Sain myös tutulta kyynärsauvat lainaksi. Varuilta, jos äityy vielä rumemmaksi polvikipu.

  Nyt täytyy lopettaa, ryhtyä muihin puuhiin. Lopuksi laitan pari kuvaa joulupäivältä.

  Prinsessa Liisa kynsistudiossa manikyristin käsittelyssä:


Peppe-papan peukalo manikyyrin jälkeen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti