torstai 17. helmikuuta 2022

ALAKAS RIITTEE!

  Ei anna armoa äiti-luonto! Välipäivät ovat olleet harvassa viime aikoina. Ja märkää, eli raskasta, on lumi myös ollut. Onneksi on sentään hieman apujakin saatu. Ei ole joka kerta ihan yksin tarvinnut reviiriä puhdistaa.

  Tänään kolailin kauppareissun jälkeen alueeni. Toista tuntia. Korvissa YouTuben laatima Sturgill Simpsonin soittolista. Pusero kastui. Niin sisältä kuin ulkoakin. 

Laitan pari kuvaa vakiintuneesta reviiristäni. 


  
  Reviiriin kuuluu vielä talon pääty, missä autolle vieraspaikka seka pyykkinarut ja lipputanko. Eli kolmen asunnon edustan, autokatoksen ja talon päädyn yritän pitää kohtuukunnossa ansaitakseni kesäksi nurmenleikkuuvapaan. Tämän talven jälkeen ei tarvitse niska kyssässä tulla kesällä kotona käymään, luuhistella toivoen, että naapurit eivät tulisi pihalla vastaan.

  Huomisesta alkaen tapahtumia riitää. Eli huomenna tulee perhe Tiilikainen, jos teiden kunnossapitäjät ovat hommansa tehneet. Ja ovathan ne, sillä taitaa lumisade hellittää pariksi päiväksi. Iiriksellä on talviloma, niin on Annallakin. Iiriksellä on kuitenkin luisteluhommat joika päivä, joten he lähtenevät sunnuntaina takaisin Espooseen. 

  Ensi viikolla onkin tapahtumia joka päivälle. On Hilpan kampaajaa, on taloyhtiön kokousta, on terveyteen liittyviä käynteja kahtena päivänä. Torstai on vielä blankko. Silloin mennään Elinaa katsomaan.  
 
  Ensi viikon jälkeen onkin jo maaliskuu. Eikä vieläkään taideta Anttolaan ureta. Liisan synttärit pidetään luultavasti maaliskuun 1. viikonloppuna. Oikeasti ne ovat huomenna, joten ne hillitysti tullaan huomioimaan. 
  Iiriksllä on ensimmäiset kilpailut 12. maaliskuuta, ja ne halutaan mennä katsomaan. Eli taitaa käydä niin, että vasta puolessa välissä ensi kuuta saareen lähdetään. Jos silloinkaan. Pitää hieman olosuhteita jäällä kysellä. Jos sohjoa on polveen asti, niin tulee aprikoitua, onko meno lainkaan tarpeen. Kyllä saaressa ehditään sulan veden aikaan puoli vuotta olla. 

  Nyt ajoi aura. Ajoi, jätti vallit talon ja autokatoken luiskan eteen. Peppe ottaa ja lähtee tuuppaamaan ne pois. Kohta joku talipää muuten ajaa niitten yli, ja märkä lumi linttaantuu maahan, muuttuu vaikeasti kolattavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti