sunnuntai 6. toukokuuta 2018

RIITTEEN JÄLKEEN

  Kun aamulla heräsin, hieraisin silmiäni. Mutta ei asia hieromalla muuttunut; riitteeseen oli vetänyt lähes koko salmen. Mittari talolla näytti plus kahta, mutta rannalla oli käynyt pakkasella. Ja kun oli aivan pläkä yö, oli pienen kuoren kehittänyt.


  Ei kuitenkaan jääty jäätä jännäämään, ruvettiin pottusouviin. Jyrsin jyrähti ennen kahdeksaa käyntiin. Mylläsin maan, sitten vakoa vetämään, Hilppa istuttamaan. Nyt on viisi kiloa siemensiikliä maan povessa. 


  Vielä levitettiin harsot päälle, ettei halla heti pääse kimppuun. 


  Nyt on asiat sillä mallilla, että jos loppukesästä potuttaa, ei potuta pitkään. Sen kun ottaa kuokan käteen, käy kaivamassa herkut kattilaan. 

  Lämmin päivä on takana. Sen huomasi; jopa ainakin neljä venettä usmuutti ohi. Minäkin lähdin hiljaisella paatilla päiväkahvilta lipumaan. Ei ollut, eiliseen tapaan, norppa luodolla pötköllään. Sääskeläiset toki olivat pesällään, vahtivat sitä ihan haukkana, mikäli pieni vitsinpoikanen sallitaan. 

Naaras istui pesällä...


...ja uros tarkkaili naapurisaaressa.


  Tai sitten päinvastoin. En minä heitä niin tarkkaan tunnistanut. Kunpahan oletin.

  Huomenna käydään aamusta veneellä kylillä. Lauantaina käytiin, mutta Anttolan Kone ja Urheilu, poiketen netin antamasta infosta, oli suljettu. Bensaa toki saatiin, mutta kalamerkit ja katiska jäivät lunastamatta. En ole viitsinyt edes jo olevaa (ja ainoaa) katiskaa laittaa likoamaan, kun olen pitänyt tapanani hankkia luvat ensin. 

  Kun Anttolassa on käyty, alkaa saunan pesu. Iltapäivällä voisin vaikka kiinnittää tuomani lapetikkaat paikoilleen. Huom: Turhaan etsitte lukujärjetyksestä, ne unohdin sinne laittaa. Toista taas, lukujärjestys venyy ja paukkuu. 

  Tiistaina Hilppa siivoaa taloa. Minä hommailen polttopuiden kanssa.

  Keskiviikkona lähdetään Mikkeliin hankkimaan murkinaa, illalla tulevat Anna sekä Iiris. Ilmat tuntuvat suosivan, niin tulijoita, kuin olijoita. Hieno homma, voi vaikka vähän veneillä. 

  Tästä on äleydyttävä kuuden uutisille, Kevätseurantaan, Arto Nybergiin, Kettuun, ja Suomen matsiin. Räväkästi poijaat aloittivat. Aho tuntuu olevan liekeissä. Ei mikään yllätys. Tänään on vastus astetta kovempi, mutta ei lähelläkään piitä. Eiköhän hoideta pois?

  Ei ole kuulunut Elinasta kummpempaa. Eli ei huonemista ole tapahtunut, sillä silloin olisin siitä saanut tiedon. En enää äidille soittele, koska hän ei enää ole sinut kännykän kanssa, ja jos hälyytän lankapuhelimeen, saattaa hän kaatua kumpsahtaa vastaamaan rientessään. Eli olen kotihoitajien informaation varassa.

  Laitan lopuksi, kun kuvia aloin sekaan tälläämään, vielä yhden norpasta, toisen aamun jäätilanteesta.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti