maanantai 20. huhtikuuta 2015

TRIOSSA

  Kavin juuri satamassa, kun aurinkoinen paisteli, mutta oli tautisen kylmaa; selalta tuuli suoraan ainoan auki olevan kahvilan terassille. Horppasin siis kahvin nopeasti, ja pelastuduin Trion lampoon. Nyt istun Ciao Caffen lammossa, ja kun aikaa on kuuteen, rupesin tablettia hakkaamaan.
  Hilpalla on yleensa maanantaisin tyoaika laitettu kuuteen. Olen taalla usein jo ajoissa. Maanantai on hyva paiva istuksia; ihmiset vetavat viela henkea viikonlopun jalkeen, on kovin rauhallista. Normaalisti Ciaossa on pilvin pimein nuorisoa, nyt vain parissa poydassa. Vakiporukka, 5-6 kasittaakseni irakilaista (iranilaista?), ei kuitenkaan turkkilaista, tummankomeaa nuorta miesta juo mustaa kahvia ja juttelee ymmartamattomia.
  Vahan on myos tungosta H/&M:n, Seppalan, Cubuksen, KappAhlin tai Lindexin (nama liikkeet nakyvat poytaani) ovilla. tama on vakipaikkani, tassa istun aina, kun se on vapaana. Tasta on hyva seurata ihmisvirtaa kaytavalla ja liikkeiden oviaukoissa. Tamman kuppilan poydat ovat siis kaytavalla, ilman mitaan aitoja tai muita esteita silman seurata. Monen moista dallaajaa on tullut ihmeteltya, ihailtua, jokusia jopa moikattua.
  Tassa kauppakeskuksessa on liiketiloja kolmessa kerroksessa, kaksi kerrosta parkkipaikkoja alla, ja kahdessa kerroksessa, ylempana on OP:n ja Nordean toimintaa. Kantaespressolani sijaitsee kolmannessa kerroksessa, mika on liikekerroksita hiljaisin. 1. kerros, eli katutaso, on melkoisen vilkas kaikkine lapikulkijoineen. Siella havaintojen teko jahmea-aivoiselle tiiraajalle on liian tyolasta. Siksi olen mielistynyt juuri tahan paikkaan, tahan poytaan. Tarjoilijatytot (3) ja poika (1) ovat niin tuttuja, etta moikkaillaan muualla kaupungilla kohdatessamme.
  Joskus joudun hakeutumaan johonkin toiseen ravitsemusliikkeeseen (Roberts Cofee, Arnolds tai Sinuhe, Makkaria olen karttanut), kun tiskilla on ollut useamman ihmisen jono. Kun teinitytot vuorollaan valitsevat jaateloannoksensa runsaasta tarjonnasta, tai miettivat smoothiensa sisaltoa, saattaa espressohampaan kolotuksesta karsiva ihminen hermostua. Harmi, silla taalla on kiinteiston halvin kahvi (tuplaespresso eli doppio 2,30 €).
  Siinapa tuokiokuvaa vaalien jalkeisesta elamasta, joka jatkuu nakojaan, ihan kuin jytky kakkosta ei olisi tapahtunutkaa. Nyt pitaa laittaa tama julkaisuun, ja lahtea kaymaan hiekkalaatikolla; kahvit kaipaavat ulospaasya.
  Laitoin tahan arkistosta kesanodotuskuvan, kun en muuta keksinyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti