sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

ÄÄNTÄ ON KÄYTETTY!

Kansalaisvelvollisuus täytetty, ääntä käytetty.
Pilvipuotaisessa + 3 asteen säässä rikospaikalle dallattiin. Helmi oli mukana henkisen tuen antajana ja päätöksen oikeudellisuuden vakuuttajana. 

Tässä Helmi evästää vaalihuoneeseen suunnistavaa Hilppaa viime hetken kannustuksilla.


Tämän verran nyt vaalisalaisuutta raotan: aamulla paljastui, että aikomuksemme Hilpan kanssa on  äänestää samaa henkilöä. Ei mikään yllätys, minulle ainakaan.

Ehdokkaan valitseminen ei ollut pulmallista. Edes James "Potkukelkka" Hirvisaaren hyppääminen Uudenmaan vaalipiiriin ei vaikeuttanut prosessia. Vaikka kyllä mies, joka onnistuu saamaan lemput persuista, on yhden äänen ansainnut, nimittäin omansa.
En myöskään tarvinnut lantin heittoa Päivi Räsäsen ja Anne Louhelaisen välillä, vaikka niin luultavasti luulettekin.
Edes vaalikoneet eivät saaneet päätäni pyörälle, mieltäni muuttumaan.
Eikä tuttavuudesta ollut näissä(kään) vaaleissa etua. Tunnen kolme edustajaehdokasta ihan henkilökohtaisesti, joskaan ketään ei ystäväkseni voi nimetä:
-Rehulan Juha on kesänaapuri. Voin paljastaa, että jos äänestäisin keskustaa, äänestäisin Juhaa
-eräs entinen kollegani on ehdolla kokoomuksen riveissä. Ei kiitos ja ei kiitos
-vasemmistoliiton listoilla on vanha asiakkaani asuntoasioissa. Rasvanahkainen duunari ja kelvon toveri. Valitettavasti valinta ei nyt osu hänen kohdalleen

Kai sitä tulee illalla jonkin aikaa seurattua vaalivalvojaisia; vaikka politiikka ei olekaan lempiaiheideni listan kärkipäässä, vaikuttaa vaalitulos kaikkiin kansalaisiin. Sipilän pääministeriyttä tuskin mikään kaataa, mutta ketkä hallituskumppaneiksi? Toiseksi suurimman puolueen statuksesta on käynnissä kova kisa. Koska en ole asiantuntija, en ryhdy spekuloimaan eri vaihtoehtoja ja niiden merkityksiä. Kansa saa sellaisen hallituksen, kuin ansaitseekin, olkoon joillekuille vaikka kuinka katkeraa, toisille mannaa makeaa. 

Omalla kohdallani lähitulevaisuudessa ei mikään oleellisesti muutu; niukka eläke lankeaa joka kuun ensimmäisenä arkipäivänä maksettavaksi. Näin politiikan ulkopuolella elävää kiinnostaa kuitenkin, kuinka mm. huononpiosaisten, vanhusten, teveydenhuollon ja syrjäytymisen ehkäisemisen kohdalla seuraava hallitus tulee toimimaan. Reseptiä asioihin en osaa kirjoittaa. Tuntuu, että viisaammatkin lääkärit ovat omat reseptinsä riipustaneet lukukelvottomalla käsialalla.

Vaalipäivän kunniaksi jouhtenet tulivat piipahtamaan "Hediksen" lammella.


Kun vaalit saadaan vaalituksi, valittavat valituiksi, valittamiset valitetuiksi, voidaan siirtyä arkisempiin asioihin. Soitin aamulla Hanelille. Oli eilen käynyt veden väljässä veneen kera, mutta matka oli tyssännyt Paajalansalmella. Jäät poistuvat kuitenkin kokonaan päivässä, parissa. 
Ergo: Mikäli sää ei näytä tulevana viikonloppuna muodostuvan kestämättömäksi, pärähtää Hyundai-merkkinen kulkuneuvo perjantaina klo. 16:45 Lahden keskustasta kohti Anttolaa. Haneli hoitaa veneen vesille, lataa akun, testaa käynnistymisen. Hyvä palvelu edulliseen hintaan.
Vapuksi mennään kuitenkin, on kolme päivää vapaata, siis rouvalla, minulla aikaa on yllin kyllin. Nyt, kun on se kauko-ohjattava pistorasia käytössä, ei tarvitse kylmään torppaan mennä. On se muuten viisas värkki; laitto perjantaina klo. 4:19  tekstarin "Main electrity supply lost. Temp:6" Sitten klo. 6:27 "Main electrity supply restore. Status OFF. Temp:3"
Maljalantien varressa oli joku muuntaja ollut tulessa, kertoi velj-Hanski. Reilussa parissa tunnissa tehä näppäs "Sutikan Sähkö" uuven, tahi tyytyi väliaikaiseen ratkaisuun. Nopeasti kuitenkin toimivat.

Olkoon kauden avaus (vene- ja grillikauden) tulevana viikonloppuna tai Vappuna, on se aina yhtä sykähdyttävä hetki. Mutta ei siitä enenpää tällä kertaa.

Näitä näkymiä odotellen.

  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti