sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

PIINAVIIKKO

Äänestyspäivä on viikon kuluttua. Ennakkoon en ole vielä koskaan äänestänyt, enkä aio tehdä sitä nytkään. Vaalipäivään kuuluu aamukävely äänestyspaikalle, ja muutaman kolikon nakkaaminen Pieni ele-keräyksen lippaaseen. 
Piinaviikon tulevasta viikosta tekee se, että en taaskaan saa vaalikoneita olemaan samaa mieltä. Eri koneet antavat erilaisia tuloksia, sama masiinakin muutaman päivän kuluttua uudelleen vastattuna, vaikka mielestäni olen vastannut joka kerta rehellisesti vakaumukseni mukaan. 
Toisaalta; mitä pa**an väliä, olen ehdokkaani jo aikoja sitten valinnut. Mutta vaaleista vaalein tulee noita vaalikoneita testattua. Siitä, mikä puolue on vähiten kanssani samalla polulla, ne joka tapauksessa ovat yksimielisiä, Samaten kaksi (2) puoluetta, joiden linja on lähinnä omaani. Nehän ovat...., ei ei, vaalisalaisuus! Mutta voinette aavistaa.
Summa summarum; jos vaalikoneiden tulokset tulostaisin, voisin niillä tehdä seuraavasti:



Yle on tänä vuonna uutuutena tehnyt jokaisesta ehdokkaasta lyhyen videohaastattelun. Niitä en ole yhtään katsonut, eikä tiirailu varmasti lopputulokseen vaikuttaisikaan. Paitsi vankistavasti, jos katsoisin tiettyjen tyrkylläolijoiden vuodatuksia. 

Laadin piinaviikolle myös aikataulun; kevät on saapunut, ja aiheuttaa joitain toimenpiteitä:
  Ma. 
-aamulla Elinalle, kauppareissu ja imurointi, iltapäivällä pesuhuoneen kuivaustelineen narujen uusiminen (teline on kattoon tai ylös seinään kiinnitettävä laitos, missä on kuusi erillistä narulla laskettavaa tankoa, erittäin toimiva. Ostettu Hobby Hall'ista yli 10 v. sitten. Nyt narut rispaantuneet mitääntekemiättömiksi. Vastaavaa uutta ei netistä enää löydy, ergo: Pertsa Tokmannille ostamaan valkoista 3 mm:n narua riittävän määrän hintaan 1,61 €! Pikkasen näppityötä, ja taas mennään 10 v!)
Selvennyksen vuoksi muutama ansiokkaasti laadittu piirustus asian kristallisoimiseksi mainiota keksintöä ennen tapaamattomille lähimmäisille..


Ti.
-siivous kotona

Ke.
.parvekkeen siivous (lattian ja ja parvekelasien pesu sekä pölyjen pyyhkiminen) ja keittiön, parvekeoven ja olohuoneen ikkunoiden pesu

To.
-ruusupensaan, omenapuun, terijoen salavan, sireenin ja marja-aronian leikkaus, pihan haravointi ja yleissiistiminen

Pe.
-lötköttelyä, luikurointia, maleksimista ja velttoilua

Kaikkiin päiviin kuuluu tietysti Helmin ulkoilutus n. 13.30-14.30.

Aikataulun laatija pitää itsellään oikeuden muuttaa töiden järjestystä, tai siirtää niitä, sääolosuhteiden ollessa liian haasteellisia.

 Nyt voimia keräämään. Sehän tapahtuu päivällä paahtopaistin ja sienisalaatin (maailman parhaan, kerääjänä Pertsa, tekijänä Hilppa), iltapäivällä presso-pannukahvin ja jäätelökakun ja illalla fetasalaatin voimin. Unohtamatta espressoa mahdollisen jäätelökakkunokareen kera.
Kyllä luulen noilla eväillä piinaviikosta suoriutuvani.

Sienisalaatin perusraaka-aineet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti