tiistai 10. maaliskuuta 2015

LAITEADDIKTIN AIVOITUSIA

  Nythan on niin, etta mina olen tietylla tavalla koukussa tietotekniikkaan. Olen vuosien saatossa hankkinut ensin pc:n, sitten lapparin, alypuhelimen, toisen lapparin (kun 1. version tekniikka ja liitantaominaisuudet eivat mahdollistaneet digitaalisen kuvan katselua tv:ssa laitteen kautta), sitten syksylla tabletin (windows), meille Hilpan kanssa yhteiseksi, ja askettain toisen (android) itselleni. Viimeeksi sijoitin Tuta-S30-nimiseen etaohjattavaan pistorasiaan. Siihen tallataan sim-kortti. Tekstiviestilla varkki tarayttaa taakseen kytketyt laitteet supattamaan. Kapasiteetti kestaa pari-kolme sahkopatteria, joten mokin saa vaikkapa vuorokautta ennen menoa lampiamaan. Vempain ilmoittaa myos sisalla olevan lampotilan. Eika se ollut alyttoman hinnakas. Mikali vanhoilta luiltani kysytaan, joka killingin arvoinen. 

  Mutta puhutaanpa mobiili- ja tietokonyhteyksista. Minulla on kotona pc:lle laajakaista ja reititin, ei siis ongelmia. Saarelassa oli viime kesana 4G-mokkula. Mutta nyt on laitteita enemman, eika jokaiselle ole jarkevaa hankkia omaa liittymaa. Eihan Surface:ssa edes ole sim-korttipaikkaa. Siispa hommasin jo syksylla 4G-reitittimen, minka kautta saamme laitteet maalla pelittamaan. Omassa Huawei-tabletissani ei ole korttia, sehan on reitittimessa. Varkki pelittaa wifi:lla kotona, samaten, kuin esim. Triossa, jos haluan aikani kuluksi vaikka jotakin katsella. Ja jos olen paikassa, missa ei ole langatonta yhteytta, toimii tabletti alypuhelimen jaetun wifi-yhteyden kautta. 

  Kaikesta huolimatta meilla on viisi liittymaa: Hilpalla omansa puhelimeen, minulla puhelimen 4G-super, mobiilireitittimeen samanmoinen, yksi perus 3G vanhaan Nokian puhelimeen, mita kaytan lenkilla ja ruumiillisissa toissa, seka uutena yksi etaohjattavaan pistorasiaan. Musiikkipuhelimen liittymasta maksan alle 2 € kuussa (jos en silla soittele), ja etaohjattavan harvelin liittymasta 0,99 €/kk + 7 senttia/viesti, kun se ilmoittaa, etta on kytkeytynyt paalle/pois ja lampotilan. 

  Joillakin on varmasti enemmankin tavaraa, joillakin viela varmemmin vahemman. Mutta mina olen mina. Sitapaitsi puhelimen ja mobiilireitittimen liittymat ovat Elisaviihteen kylkiaisena puoleen hintaan. Samasta syysta on laajakaista kotiin edullinen. Siksi jatkoin viihdesopimusta, vaikka se pelaisi halvemmalla versiolla ilman boxiakin mobiililaitteiden kautta.

  Anttolassa olemme katsoneet Elisaviihdetta ja  kanavien omia jalkitaltiointeja lapparin kautta. Hyvin on toiminut. Mutta nyt minulla on unelma: Jospa saisin android-tabletin suostumaan yhteistyohon Avokkaan tv:n kanssa. En ole asiaa paassyt kotona testaamaan, silla meidan vanemmassa toosassamme ei ole usb-liitantaa. Mutta mokilla on. Jos siis mini-usb:sta puhelimen omalla johdolla tv:oon kytkettyna lahtisi kuva  pyorimaan, voisin vieda sinne vanhan lapparin, joka ei siis toista digitaalista kuvaa telkun kautta, myotyriksi. Silla voi vallan mainiosti surfailla netissa, kirjoittaa, kasitella ja tallentaa valokuvia, etc. Jaisi yksi rahdattava kyydista pois. Muutaman paivan paasta olen asian suhteen viisaampi, en pida teita kauaa jannityksessa. 

  Tama blogi on varkattu tabletilla, kuten harvalukuinen, mutta sitakin valveutuneempi lukijajoukkoni on jo havainnut. Ja jos joku teista pitaa minua mielta vailla olevan nippeleihin hurahtaneena toljakkeena, on han tismalleen oikeassa! Mutta mita sitten? Taa on ihan kivaa.

Iiriksella on jo niin vekutteleva ilme, etta siita taitaa tulla salaviisas persoona, ja ties minkalainen nortti (ei siis nortti, vaan nortti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti