tiistai 20. tammikuuta 2015

PÄIVÄN POIMITUT

S-ryhmä ilmoitti laskevansa ruoan hintaa, K-ryhmä ilmoitti jo laskeneensa ruoan hintaa, Lidl ilmoitti myös laskevansa ruoan hintaa. Tilastojen mukaan suomalainen kuluttaa käytettävissä olevista tuloistaan n. 10 % ruokaan. Joku haastateltava YLE:n aamutv:ssa kommentoi, että nyt tehtyjen/tehtävien alennusten vaikutus on vuositasolla 50 €/henkilö. VTT:n joku silmäätekevä taas kiirehti kommentoimaan, että ruoan hinnan lasku poistaa palkankorotustarpeen. Sitten joku jostakin spekuloi, että kun ruoan hinta laskee, sen arvonlisäveroprosentti nousee. Hip hei hurraa! Ole tässä nyt iloinen, tai surullinen, epätietoinen ainakin. 
Polttoaineiden hintahan on laskenut jo pian säällisiin lukemiin, mutta se saattaa lyhyellä aikavälillä pompsahtaa toiseen ääripäähän. Ja kaiken tasapainosta pitävät sähkö ja vesi huolen; maakaapelointi ja putkistojen uusiminen huolehtivat kyllä kuluttajan kukkaron liitosten kestävyydestä.
Kaikkia näitä uutisointeja seuratessani mielessä väikkyy unelma: muutto Saarelaan, mikä voi ollakin todellisuutta parin-kolmen vuoden kuluttua. 

Edellytykset ja karkea kustannusarvio:

-energiatalouden parantaminen (lisälämpöeritystä tiettyyn osaan, ilmalämpöpumppu, aurinkopaneeleja) ja porakaivo, 18 000 - 22 000 €
-pihatyöt (harmaiden vesien imeytyken uusiminen, salaoja talon takasivulle, kasviman ja perunapellon perustaminen), 7 000 - 10 000 €

Siis siinä 30 tonnilla edellytykset toimivaan ja edulliseen asumiseen toteutuisivat. Loppu onkin sitten kosmetiikkaa; siemenperunat, taimet ja siemenet, muutama katiska ja kalaverkko. Luultavasti myös arkkupakastin, koska kaappiyhdistelmässä ei tarpeeksi tilaa. Ja siitä kaupasta tarvittavat tuotteet, joka  ruuvin on kääntänyt  kaikkein tiukimmalle. 

Mutta nyt ripesi ote varsinaisesta asiasta. 

Tiger Woods'in hammas irtosi naisystävänsä Lindsey Vonn'in voittojulissa. Se ei kestänyt yhteenottoa kameran kanssa. Vasta loppuvuodesta Tiger kertoi nyt pystyvänsä pelaamaan ilman kipuja. Hyvä että kertoi, tällä hetkellä hän ei pystyisi sitä edes kertomaan ilman kipuja.

David Hasselhoff kuvaa osia talk-show'honsa Suomessa ja suunnittelee häitään Leville. Suomessa tuntuu olevan tilausta maailmantähdille, tarkoitan kaiken maailman tähdille, onhan täällä käytetty porukkaa virginialaisesta (James Drury) Bridge Forrester'iin (Ronn Moss).

Taiwanissa on muodissa uusi tapa tehdä itsari; Taipeilaisessa nettikahvilassa mies pelasi kolme vuorokautta putkeen, ja kupsahti tuoliinsa, mistä hänet jonkin ajan kuluttua huomattiin. Tapaus oli jo toinen tänä vuonna. Itse saataisin kupsahtaa jo ensimmäisen videopelikokeilun alkutunneilla.

 Herra Presidentti Sauli näyttää suorassa tv-lähetyksesstä kommentoivan Suomen ja USA:n yhteistä sotaharjoitusaietta. Aika vaikea USA kait rauhaharjoituskumppaniksi olisikin saada.

Melko köyhä uutispäivä näyttää oleva. Pitänee lähteä vaikka lenkille, jos bongais poliisin tämän viikkoisella tehovalvontakeikalla.

Kuvitteellinen otos Avokkaan kirjastohuoneesta remontin jälkeen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti