sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

VIERAS NUORUUDESTA

  Tänään tulee vanha kansakoulutoverini Hannu H. kumppaninsa kera käymään, soutamalla Anttolasta, n. 8 km, suotuihmisiä kun ovat. Joskus 60-luvun puolivälissä Hannun perhe muutti Etelä-Karjalaan. Miehen olen tavannut viimeeksi teini-iässä, kun hän oli Anttolassa käymässä, siis pian 50 v. sitten! Jonnii verran vettä on virrannut Rokkalanjoessa! Hannu seuloitui taannoin fb-kaverikseni, ja sen verran tiedän, että hän on muuttanut Mikkeliin ja harrastaa soutua, Sulkavan Soutuja myöten. Pian päsee päivittämään elämänmenot hieman tarkemmin. Myös Pertti K., nyk. Tukkisaarelainen, ilmoitti "veississä" tulevansa kotomaassa käymään, ilmestyy varmaan myös Anttolaan. Olisi hauska häntäkin tavata, vaikka edellisestä ei ihan vuosikymmeniä olekaan, joitain kertoja ollaan nähty ajan saatossa. Oltakoon somesta mieltä mitä hyvänsä, mutta sen kautta, ainakin itseni kohdalla, tulee palautettua kontakteja vanhoihin ystäviin, tuttuihin ja kylänmiehiin. Mainio asia!
  Nyt, klo. 10:46, on ulkolämpötila Saukonsalon virallisen sääaseman mittarissa +24 varjossa, lähes tyyntä, tulossa tosi kuuma päivä. Meillä on Hilpan kanssa aikomus ajaa veneellä Hiidenlahdelle, ja kivuta Neitvuorelle ällistelemään maisemia, jonkun kuvankin voisi räpätä. En ole vuorella käynyt kuin kerran, ehkä loppukeväällä 1968, Seppäsen Timpan kanssa mopoilla. Huhu kertoi silloin, että siellä olevassa kolmiomittaustornissa pesii maakotka (vai oisko ollu kanahaukka, kalasääksi, joku iso siivekäs kuitenkin). Muuta en juuri reissusta muista, kuin että että ei siellä räkättirastasta isompaa lintua nähty. Noh, tämän kesäinen matka jää tuota tuonnemaksi; päivällä tulee vieraita, ja joka tapauksessa on liian kuuma. Ehkä huomenna, aamusta heti.
  Huomenna, tai Neitvuori-reissun toteutuessa ylihuomenna, taidan aamusta täräyttää sieniä vonkaamaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat, on lupeissa siinä määrin korkeapainetta. Vettä sienimaailma taas kyllä kaipaa; jonkin verran viime keskiviikkona satoi, mutta ei se ole riittävästi. Kohta voisi torvieniä si'itä mustanaan, jos vettä tulisi, lämpöä tuntuu riittävästi olevan. Näkkyypähän, sienien kasvu, ei sille mitään ihmisvoimin tehdä.
  Siinä oleellisemmat, taidan rasvata ruhoni huolella, ja hiippailla Hilpan luo laiturille paahtumaan.

Vielä hieman Pori-tunnelmaa 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti