keskiviikko 19. helmikuuta 2014

VÄLITODISTUKSEN PÄIVITYS

Yksi päivä kaiken muuttaa voi. Suomen olympiajoukkueen arvosana kipusi hetkessä kehnosta kelvolliseen. Mitali-pari jäljellä olevista koitoksista, niin kolkutellaan kiitettävän rajoja.
Naisten viestimitali oli odotettu, ilman kommelluksia varma. Björgen oli vaan liian kova kultaa ajatellen, liekö nauttinut muutakin, kuin ternimaitoa ja mustikkasoppaa. Miesten kulta oli sitäkin yllätyksellisempi, odottamattomampi. Hienoa, kuinka minulle puskista ponnahtanut nuori mies Iivo voittaa ensin nuorten mm:n, häviää olympiapronssin täpärästi, ja kruunaa talvensa kultamitalilla! Olen myös vakuuttunut, että Suomi olisi voittanut ilman viime hetkien sähläilyjäkin; Samin tahtotila ja itseluottamus olivat sellaisella tasolla.
Entäpä kiekkoleijonat. Tekivät melkoisen tempun tipauttaessaan hurjan joukon maailman parhaita pelaajia jatkosta, aiheuttaen Äiti-Venäjälle maansurun, katkeran kalkin nieltäväksi. Erkka Westerlund oli kuitenkin oikeassa, kommentoidessaan Etlarissa pelin jälkeistä lehdistötilaisuutta, missä hän sai puolen tunnin aikana vastata yhteen kysymykseen. Muun ajan toimittajat tivasivat Biljaletdinovilta, miksi näin kävi? Erkka sanoo, että kaikki pelaajat antoivat varmasti kaikkensa, eikä ketään pitäisi piinata tuolla tavalla. Itseäni ilahduttavat erityisesti Westerlundin valmennustapa, Sami Vatasen ja nelosketjun, roolissaan kisojen parhaan, otteet. Myös Mikael Granlund, vaikka kausi kooltaan pienemmissä, palkkioiltaan suuremmissa, kaukaloissa ei ole kovin mairitteleva ollut, on näyttänyt, mikä hän on miehiään maajoukkeelle. Samaten Olli Määtän kypsyys on ihmetyttänyt. Kiitos kuuluu tietysti koko joukkueelle. Ja kun maalivahtipeli toimii, on muiden helpompi pelata.
Mediaa ja somea kun seurailee, huomaa, että eräille voiton tärkein päämäärä on päästä irvailemaan häviäjien kustannuksella, urheiluhenkeä puhtaimmillaan! Kuittailut tietyissä tilanteissa ovat ihan ok, mutta maltti mielessä, hyvää tapaa noudattaen, kiitos.

Ps. Alan vihdoin viimein päästä kuusalle talouselämän lainalaisuuksista; Suomi voitti Venäjän 3-1, ja bensiini kallistui lähiasemalla 3,1 senttiä/litra.

Tämä vävypoika Jonin maalaus toivottakoon onnea mitalisteille


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti