perjantai 11. tammikuuta 2013

UUDISTUS

Päätin hieman uudistaa blogini ulkoasua alkaneen vuoden kunniaksi. Vuosihan on jo hyvällä alulla. Helmikin lopetti n. 3 viikkoisen kyläilynsä. Ikävä tulee. Talvi senkun jatkuu vaihtelevana; pakkasta, suojaa, sataa, puotaa, mutta yhä vain useimmiten tuulee. Tuulkoot, kun ei tule trombi, satakoot, kun ei sada puukkoja terät alaspäin. Täytyy siteerata veljeäni Hanelia: "Pohostuuli on kylymää, tuulipa se mistä päin tahhaan" ja "Ykstalavinen lumi ei oo ku huurretta".
Viikonlopuksi on luvannu suht' hyvää ulkoilukeliä, pitää laittaa lumikengät jalkaan. Paitsi huomenna lupasin mennä jeesaamaan ystävääni talopakettiedustaja Pekkaa; hänellä on valmistuvassa kohteessa talopäivät. Menen mukaan vain ottamaan yhteystietoja kävijöiltä, sillä en kohteesta tai tuotteesta mitään tiedä. Voipa kerrankin rehellisesti kysyjille sanoa, että olen vain apuna, kääntykää kaverini puoleen. Vaikka aina olen siten toiminut, etten ole kysymyksiin, joihin en vastausta tiedä, jotain heittänyt. Olen sanonut, etten tiedä, tai ole varma, mutta otan selvää. Entisessä elämässäni kiinteistönvälittäjänä törmäsin joskus kollegoihin, joilla oli tarve puhua vastoin parempaa tietoa, jopa suorastaan valehdella. Vaikeuksiahan siitä monasti seurasi. Toisilla oli motiivina oman edun tavoittelu, toiset taas eivät kehdanneet sanoa olevansa tietämättömiä, ja heittivät useimmiten väärän vastauksen. Eivät tienneet, kuinka tietämättömiä he oikeasti olivat!
No, jeesustelut sikseen. Suosittelen kaikille vähänkään musiikista kiinnostuneille Niilon Muistelmia.
Hänhän on kirjoittanut ne itse, ilman haamua. Tekstin tasosta voi olla montaa mieltä, mutta sisältö on, ainakin tällaiselle yli 40 vuotta häntä fanittaneelle pierulle, koskettavaa luettavaa. Ihmeellistä, mikä tarmo ja muisti (lienee myös ainutlaatinen arkisto) on miehellä, jolla on tai on ollut polio, epilepsia, aivokasvain ja on n. 50 vuotta pyörinyt hommassa mukana. Saatikka että kirjaa kirjoittaessaan ollut n. 7 kk juomatta ja vetämättä jointtia. Sitä edellinen elämä on ollut niitten ryydittämä, ei tosin koskaa poissa hallinnasta. En tässä puutu hänen lukuisiin menneisiin, oleviin tai tuleviin projekteihinsa sen enempää, lukekoon kukin kiinnostunut itse. Mutta yhdestä mainitsen. Neil on jossain vaiheessa kyllästynyt digidaalisen äänen ihmisille tajoamaan laatuun; siinä on vain 5 % analogisen äänen resoluutiosta. Niinpä hän on kehittämässä/kehittänyt laitetta, missä resoluutio on analogisen luokkaa. Sen saaminen markkinoille on hänen suuri unelmansa.
Se Nipasta. Hyvää vuoden jatkoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti