torstai 23. elokuuta 2012

SATEEN SALLITTUA

Ei se sitten tuossa 9 ja 10.30 välissä satanukkaan, niinpä läksin vetämään maksimimäärääni uistimia eli 1 vapa, 1 professori. Hymypoikaa lähinnä tavoittelin rantojen tuntumasta; on nääs ruohikkomalli, se proffa. Eipä tullu kallaa. Pitäs vissiikii laittaa Ruikun Ruusu perään.
Mutta mikäs siellä oli lilliä kuulokkeet korvilla. Tällä haavaa puhelimessa yht. 65 h, Youngin Niiloa, Dylania, Van The Mania, Cohenia ja Lennonia.
Siinä sitten aprikoin sitä veden määrää, minkä Saimaassa on lisääntynyt viime kesään verrattuna. En tietysti muistanut järven pinta-alaa, joten tarkastin sen palattuani. Wikipedian mukaan se on 4380 neliökilomeriä. Siis jos en ole ihan hakoteillä, ja oletan veden nousuksi varovasti 1 metrin (vaikka se on enemmänkin noussut), sain lopputulemaksi 4 380 000  000 kuutiota l. 4 380 000 000 000 litraa! Sehän olis n. 625 l/pallomme asukas. Siit se jano hetkeks häviäis, jos pystyis jakamaan!
On meillä naapurustossa myös ekologinen vaihtoehto vesillä liikkumiseen (katso kuvat alempana). Varmentamattomien tietojeni mukaan siinä on 800 hv, nopeus jonnin verran toistasataa, ja kulutus päälle 200 l/h hana auki usmuuttaessa. Se siis kuluttaa vajaassa ½ tunnissa meikäläisen normaalikesän venebensat. Äänikin siinä on kuin suihkuhävittäjässä. Onneksi ei ole viimevuosina hirveästi ajellut, eikä enää täysillä näissä kapeikoissa. Ja jokainen tehköön halunsa ja varojensa mukaan, vaikka minusta pienempikin läyhke piisaa.

Ei perkele tule kallaa



Sade uhkaa


Muskelivene


Utuista on


Meinaa pienet luotosaaret kuihtua vähii, kun vesi vain nousee


Vähän kirkkaampaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti