lauantai 25. elokuuta 2012

LEPPOISAA LAUANTAITA

Kyllä on ollut hieno elokuun loppupuolen päivä! Lämpöa ilmassa reilusti yli 20, vesikin laiturin päässä 21. Lilluttelin iltapäivällä parisen tuntia Luonterilla obligatoorinen 1 uistin perässä. Sanomattakin selvää, ettei kalaa tullut. Mutta hienoa oli, ettei siellä näkynyt kuin muutama hassu vene, lähinnä uistelijoita. Kun kauniina heinäkuisena päivänä tekee saman lenkin, usmuuttaa veneitä ristiin rastiin, kovaa ja vielä kovempaa. Kyllä minä olen loppukesän ja syksyn ihminen, ehtoopuolekin tietysti. Tämän kaltaiset päivät, syyskuun värit ja tuulettomat aamut (jos niitä nyt sattuu olemaan), saatikka loka-marraskuun pakkasaamut, kun viimeiset muuttolinnut pysähtyvät tauolle. Entäpä mustan veden ja valkoisen lumen kontrasti! Nyt tietysti puhun kokemuksista näissä maisemissa, ylipäätään muualla kuin maalikylissä.
Huomenna, jos ei ihan maankaato sadetta ilmaannu, tulee "velj'-Hanski akkasa ja tyttölöihesä" kanssa käymään. Saan viimeikin moottorisahan pois nahnikasta. Omat taidot ja rohkeus eivät siihen ole riittäneet.
Maanantaina sitten on lähtö Hollolaan. Mutta onhan niitä viikonloppuja edessä, samaten ollaan näillä näkymin täällä lokakuussa viikot 41 ja 42.
Ei kun avanti!
Tällasta oli täällä tänään


Syksymmällä ehkä tällaista


Ja vielä syksymmällä tällaista






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti