torstai 23. elokuuta 2012

SADEPÄIVÄ

Vettä sattaa, ei niin kovaa mutta tasaseen, tyyntäkin on, ulkona +1, sisällä +21. Ja m-sahakin meni niukahtamaan jumiin, kun taitamattomana metsurina läksin kaatamaa isoa mäntyä vastatuuleen. Eikös se lähtenytkin hojeltumaan väärään suuntaan, l. taakse päin. No, enköhän sen irti saa, kun yritämme Hilpan kanssa keventää pitkällä keksillä. Ja sadekkin, tämän päivän Itä-Suomen yllä pyörittyään, häipyy rajan taa, loppu viikko pitäisikin sitten olla suht' kaunista, joten metsään vaan!
Niinpä tästä tulee lukupäivä, viimeinen lukematon kirja menossa (David Hewsonin Kultainen leikkaus). Hellaa vois kans lämmittää, ettei tulis sisällä ilma kosteaksi. Kyllä puulla on ihan eri tatsi lämmittää, patterit ei oo kun hätävara. Leivinuunin sytyttäminen ois' hätävarjelun liiottelua.
Sen verran ajattelin käydä tuossa talon takana, että kerään syömäsienet. Saalis on takuuvarma; en oon viikkoon siinä käyny. Samalla vois kuikuilla, joko rouskuja alkaa nousta. Muutaman oon hähny, ei tähän mennessä kerättäväksi asti. Ei kun voimia itse kullekkin, joka tätä lukee.

Tän näköstä ulkona on


Tätä lämmitetään


Sitten on kotosaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti