perjantai 24. elokuuta 2012

UUSI AAMU

Makedonialainen Aleksanteri Suuri kuoli Babyloniassa vain 32 vuotiaana valloitettuaan suunnileen koko siihen aikaan tunnetun maailman 323 eaa., ilmeisesti liian suuren alkoholinkäytön aiheuttamaan haimatulehdukseen. Napoleon syntyi Korsikalla ja kuoli Saint Helenan vankisaarella. Mannerheim näki päivänvalon Askaisilla ja menehtyi Lausannessa. Minä lähden kohta merta edemmäs kalaan, siis vähän kauemmas kesäkotikonnuilta sienimetsään.
John Keats syntyi Lontoossa 1795 ja kuoli Roomassa 1821. James Jouce putkahti maailmaan 1822 Dublinissa, ja nukkui pois 1941 Zyrichissä. Joseph Conrad tuli ihmisten ilmoille nykyisen Ukrainan alueella ja nukkui pois Bihopsbournessa Englannissa. Isaac Asimov syntyi Petrivisissä, Neuvostoliitossa, ja "jätti rakennuksen" New Yorkissa. Aikomukseni on iltapäivällä sörnäyttää nurmikko 30-vuotiaalla Brig&Stratton-leikkurilla, mikä on niin juonikas, että saatta talven jäljiltä vaatia kaksikin nykäisyä käynnistyäkseen.

Mitähän tekemistä näillä asioilla on keskenään, miettii valveutunut mahdollinen lukija? No ei mitään, ei hölkäsen pöläystä! Kunhan vain leikittelen trivialla ja tulevaisuudella.

Jimi Hendrix putkahti näkösälle Seattlessa ja menehtyi Lontoossa. Jim Morrison syntyi Melbournessa, Floridassa, ja hänen kohtalonaan oli menehtyä Pariisissa. Cass Elliot (Mama Cass) ilmestyi keskuuteemme Baltimoressa, Marylandissa ja kuoli Lontoossa. Illan kahussa pitänee lämmittää sauna. Vesikin oli vielä toissapäivänä +20.

Ei vainkaan, onhan tässä punainen lanka: ällistyttävän monet merkittävät henkilöt ovat kuolleet valitettavan kaukana juuriltaan tai asuinsijoiltaa.

Markus-setää mukaellen, hyvää alkanutta päivää, nyt Pertti-setä lähtee paskalle!

Aamun tunnelmaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti