sunnuntai 25. helmikuuta 2024

HOLLOLAN KURJIMMAT KÄVELYKELIT

  Hilppa ryhtyi katselemaan Areenalta ohjelmaa Maailman kauneimmat junareitit. No olen minäkin sitä mukana seuraillut. Ensimmäinen kausi katsottu, toista aloiteltu. Seuraavana taitaa olla vuorossa Suomi. Jaksossa kuulemma on myös Mikkeli ja Kalvitsan asema. Mutta tämä ei kuulu tarinaan. Tarinaan, joka on kuitenkin tuon ohjelman innoittama. 

  Tarinan nimi voisi olla Hollolan kurjimmat kävelykelit kausi 1, jakso 1. 
  
  Aamulla totesin, että ei sada vettä, ei räntää. Aamukahvin jälkeen asianmukainen vaatetus niskaan, etteenpäin. Kotikatu oli koko talven kestäneen huonon aurauksen johdosta sohjoinen, välillä syviä uria, välillä jäätä. Kun pääsin Ala-Okeroistentielle, suuntasin kohti etelää, kevyenliikenteenväylä muuttui sohjoiseksi,


  Sohjon alla tietysti jäätikkö, jonka hiekoituksesta ei ei ollut tietoa. Onneksi jaloissa nastakengät.

  Lahden puolelle tulin pian. Käännyin Jankkarintielle. Kävin pienen mutkan sen eteläpuolella. Ali piti tietysti mennä alikulkutunnelista...


...ja tulla toisesta takaisin, tietysti.


  Matka jatkui jossain kohdin aurattuja, mutta jäisiä ja muhkuraisia väyliä Erviänpuiston leikkialueen läpi Uotilankadulle, kävelytietä ylös, Hämeenlinnantien ali, kävelytietä kohti Päijät-Hämeen Keskussairaalaa, Reunakatua Koneharjun läpi Hämeenlinnantien varteen. Sairaalan kohdilla oli keli tällainen.


  Viimeinen reilu kilsa taas Hollolan puolella. Pulla-Pojilta vasemmalle, kahden alikulun kautta Ala-Okeroistentien laitaa kotiin.
  
  Goretex kenkien sietokyky joutui koetukselle. Toiseksi viimeisen alikulkutunnelin läpäisy oli viimeinen niitti; vesi alkoi tihkua sisään.


  Olette olleet mukana kurjimpien kävelykelien avausjaksossa. Olemme tarponeet hyytävässä sohjossa, liukastelleet epätasaisella jäällä, kahlanneet nilkkasyvyisissä lammikoissa. 8500 askelta, 6,5 kilomeriä.    
   Pysykää kanavalla, niin näette, millaisissa olosuhteissa seuraavassa jaksossa taivalletaan. 

  Muutama jälkihuomautus:

  -avausjakso ei tietenkään vedä vertoja junareittiohjelmalle, sillä en hoksannut reittiäni videoida 

  -ohjelman nimi on harhaanjohtava, sillä suurimman osan matkasta dallasin Lahden puolella

  Siinä se. Muuten menee mukavasti, kuten fiksuimmat ovatkin jo päätelleet. Miksei menisi mukavasti, tällaisella pää pehmenneellä äijällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti