perjantai 16. helmikuuta 2024

MYRÄKKÄ, VAIHTEEKSI

  Juuri alkoi lunta tulemaan. Mikäli minulta kysytään, niin saisivat jo myräkät riittää. No, nyt kuitenkin lunta tulee yöhön asti, sitten se muuttuu vedeksi. Pitää vissiin käydä illalla kolailemassa. On nimittäin aamulla raskasta tavaraa. 

  Tänään piti minulla olla lääkäri. Vaan ei ollut. Aamulla soitettiin: "Valitettavasti aikanne joudutaan perumaan lääkärin sairastumisen vuoksi. Teille soitetaan tänään tai heti alkuviikosta, niin saatte uuden ajan". 
  Mikäs siinä. Ei minulla mikään akuutti tarve olekaan. Olen sitä paitsi katsonut Omakannasta verikokeiden tulokset. Niitähän otettiin enemmän kuin tiu, mutta vähemmän kuin kiihtelys tai kerppu. No, huono vertaus. Nuo lukumäärät liittyvät tiettyyn asiaan, eivät ole normaalisti käytettäviä. Tarkennan selkosuomeksi. Enemmän kuin 20, mutta vähemmän kuin 40 tai 31. 
  24 taisi olla kokeiden määrä. Kaikki kutakuinkin raja-arvoissa. Siinä mielessä kevyin mielin voin lääkäriin mennä.

  Uusi aika soitettiin minulle jo ennen yhtätoista. Se on 27.2.2024. Lääkärikin vaihtui. Peruttu aika olisi ollut nuorelle naiselle, joka puolitoista vuotta sitten sanoi polvestani, että se vanhemmiten hakee paikkaansa. EI kai löytänyt, sillä vähän myöhemmin toinen lääkäri määräsi heti röntgeniin, ja vaiva paljastui.
  Uusi aika on muutama vuosi sitten sitten omalääkärinäni toimineelle varttuneelle herralle. Vai oliko se omalääkärijärjestelmää? Kuitenkin silloin täällä Hollolassa oli osoitettu tietyille alueille tietty lääkäri. Niin tai näin, hyvin sujui kanssakäynti kyseisen herran kanssa. 

  Lääkäriin ei siis tarvinnut mennä. Mentiin kuitenkin Kunttikseen. Piti käydä kirjastossa, apteekissa ja Prismassa. Prismassa käydään yleensä aina perjantaisin. Sinne näet tulee ennen puoltapäivää leipälasti Mikkelistä. Marskin Arinaleipää, kokonaisena ja siivutettuna. Kokonainen haettiin. Se riittää meille viikoksi. Nyt ostettiin myös paikalla paistettu Fazerin Kaura- Pellavaleipä. Sellaista maistettiin Espoossa. Lähderannan S-Marketista se oli ostettu. Ja löytyi myös Hollolan Prismasta. Voin suositella. 

  Eilen käytiin hiihtämässä. Ihan laduilla Salpauselän harjua hiihdeltiin. Tänään ei menty, sillä myräkkää odoteltiin. Tai kävin minä aamulla lenkin kävelemässä. 
  Huomenna näyttäisi satelevan ainakin aamupäivän, joten saattaa tulla kuntopyörälle töitä. Aika vähän olenkin sillä polkenut, koska jalka kestänyt kävellä. 

  Sunnuntaina on sitten vaihteeksi aurinkoinen talvikeli. Hyvä niin, mukavampi Espooseen Liisan synttäreille ajella. 

  Kohta loppuu neljän kuukauden liputusvuoro. Kuukauden se taloyhtiössä normaalisti kestää, mutta olen omavaltaisesti jakanut vuoroa. Mitäs, kun minulla on aikaa. Jäljellä on Kalevalanpäivä 28. helmikuuta. Ajattelin kuitenkin bonuksena jatkaa presidentin virkaanastumispäivään 1. maaliskuuta saakka. Ihan vaan, ettei tule naapurille yllätyksenä, kun joutuu heti hommiin. Saa rauhassa totuttautua ajatukseen luovutettuani lipun 2. maaliskuuta. 

Kohta siirryn Colson Whiteheadin KIERON MIEHEN MANIFESTin pariin. Sitä ennen lyhyt juttu. 

  Syksyllä tulee kuluneeksi 16 vuotta siitä kun lopetin tupakoinnin. Laakista lopetin, ilman vippaskonsteja, erään yön aikana kypsyneen päätöksen siivittämänä. Laitan vielä kuvaa pian lopettamisen jälkeen ikuistamastani piippukokoelmasta. Se on muuten yhä tallessa, lukuun ottamatta ystävälleni Ruikulle antamaani kolmea piippua. Kaiken varalta kaapissa ovat. Vaikka tuskin tulee niitä käyttöön otettua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti