perjantai 23. helmikuuta 2024

YLLÄTYS SÄHKÖPOSTISSA

  Keskiviikkona avasin iltapäivällä tietokoneen. Tarkistin sähköpostin. Mitä helvettiä?!?! Kolme meiliä DNA:lta: Kiitos tilauksesta tilaus on vastaanotettu, Sopimustiivistelmä ja Tilausvahvistus. 

  "Enhän minä mitään ole tilannut!", ihmettelin. Tutkin asiaa. Oli tilattu perusnetti 4G-liittymä ja Huawein tabletti. Myös toistaiseksi voimassaoleva rajaton 5G-liittymä aivan tuntemattomalle numerolle astui vuodeksi voimaan alennetulla hinnalla. Mietin, mitä teen? En viitsinyt ryhtyä botin kanssa chattailemaan, en puhelinpalveluun jonottamaan, joten pistin perperin niskaan, hyppäsin autoon, usmuutin TRIOON DNA:n myymälään. 
  Vuoroa odotellessani pohdiskelin mitä oli tapahtunut. "Joko joku älväke oli käyttänyt henkilötunnustani väärin, tai sitten meilit olivat tulleet väärään osoitteeseen" arvelin. 
  Pienen odotuksen jälkeen pääsin palvelutiskille. Selitin tilanteen, avasin puhelimella sähköpostin. Palveluhenkilö raapi hetken niskaansa, pyysi henkilötodistuksen. Sitten hän katsoi sähköposteista tilausnumeron, otti puhelun. Muutaman hetken juteltuaan alkoi asia selvitä. Joku Pertti Lehkonen, jolla on aivan eri henkilötunnus kuin minulla oli tilauksen tehnyt. Sitten oli käynyt niin, että hän oli antanut väärän (minun) sähköpostiosoitteeni, tai puhelinmyyjä oli sen väärin muistiin kirjannut. Minun kohdaltani siis asia kunnossa. Varmaan kokonimikaimanikin. Paitsi että hän ei ollut vielä tilausvahvistuksia mailiinsa saanut. Mutta se ei meikän ongelma ole. 

  Sain siis tietää, että toinenkin oivallisella nimellä varustettu mieshenkilö Suomessa elelee. Onnea vaan hänelle. Mites sitä sanotaan? Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä? Joo, nyt on siis ainakin kaksinkertainen mahdollisuus nimen pahentamiseen olemassa. 

  Hetkeksi keskeytin kirjoittaminen. Täällä kävi delegaatio putkiremontin suunnitteluun liittyen. Homma etenee. Keväällä saadaan urakkakysely käyntiin. Toivottavasti kesän aikana myös työt. Meille sopisi hyvin, kun saaressa ollaan. 

  Tänään aamulla siivottiin. Ei suunnittelukäynnin takia, vaan oli kerran kahdessa viikossa tehtävän viikkosiivouksen aika. 

  Aamulenkki jäi tekemättä. Enkä taida päivälenkille myöskään lähteä; rännänsekaista vettä pieksää tuulen kera, Menkööt tämä päivä suoratoiston ja kirjan merkeissä. Huomenna sitten aamulla nastakengät jalkaan ja menoksi. 

Pian alkaa kesä mielessä väikkyä. Katsoin kristallipallosta, oikeastaan kristalliovaalista, millaiselta se näyttää. Ei pahalta. Uskokoon, ken haluaa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti