sunnuntai 11. helmikuuta 2024

REISSAILUA

  Vaalipäivän lippu on nostettu. Sen puoleen voivat kaikki vielä äänestämättömät lähteä kansalaisvelvollisuuttaan suorittamaan. 

  Vaalien lopputulos lienee selvä. Aika yllättävää, jos Haavisto kirii ohi. Kaikki on toki mahdollista. Niin tai näin, niin uuden pressan kanssa pystyy elämään. Haavisto tosin mieluisampi olisi. 
  
  Eilen käytiin Mikkelissä, Shaden 18-vuotispäivillä. Niin se aika kuluu, Annan serkkutytön Emman vanhin lapsi on jo täysi-ikäinen!

  Matkustelu ei jää siihen. Tiistaina kutsuu Espoo. Päiväkodit ovat taas kiinni, joten Liisan kanssa aikaa viettämään mennään. Pari päivää kestää lakko, joten keskiviikkona illalla kotiin palataan. 

  Matkailu jatkuu viikon päästä sunnuntaina. Taas suuntana Espoo, ja Liisan 4-vuotissynttärit. Hyundai saa siis liikuntaa. 

  Aamulla, kun sain lopulta tietokoneen pelaamaan, ylen sivuille menin. Vaaleja ja UMK:n voittajaa. Kovin suomikeskeinen oli siis tarjonta. Onneksi ei sentään Orpon tai Purran lärviä ensimmäisenä näkynyt. Ei mennyt päivä heti aamusta persiilleen. 
  Vaalien uutisoinnista olen saanut enemmän kuin tarpeekseni. Pitkin hampain on yritettävä jälkipyykki kestää. UMK:n ratkaisua en katsonut. Yhtään biisiä en tiedä. Euroviisut eivät koskaan ole olleet lähellä sydäntä. Tuli sentään katsottua finaali silloin kun Lordi voitti. Käärijän kamppailu jäi kyllä näkemättä. 

  Talouden kurjista luvuista ja ennusteista päivittäin kerrotaan. On kuitenkin yksi ala, joka näyttää vetävän, koko ajan tulostaan parantavan, nimittäin aseteollisuus. Eipä jaksa minua ilahduttaa. Päinvastoin. 

  Palaan tietokoneeseen. Aamulla, kun avasin läppärin, niin jotakin oli tapahtunut. Kone ei löytänyt wifia. Reititin kyllä pelasi, sillä muissa laitteissa wifi toimi. Räpläsin aikani, mutta ei. Ei edes asetuksista löytynyt mitään haulla "wifi". VPN:n otin pois päältä, kaikki taiat tein. Ei vaikutusta. Onneksi olen joskus vetänyt ethertiny-kaapelin "työhuoneeseeni", joten piuha kiinni. Jo alkoi pelaamaan. 
  Takuukone. Huomenna Giganttiin. Jos ei heti kuntoon tule läppäri, pitää ottaa Chromebook mukaan Espooseen. Enhän minä siellä rupea piuhojen kanssa sähläämään. 

  Loppuun yksi ihmettelyn aihe. Käsirautojen valimistajat eivät vissinkään katsele poliisisarjoja. Jos katselisivat, niin varmasti kehittäisivät tuotettaan paremmaksi, sillä nykyisellään ne saa auki klemmarilla, pinnillä, kai hammastikullakin. Ja siteet silmillä, kädet selän takana. 
  
  Niin kai se menee? Loppujen lopuksi kuva arkistoiden kätköistä. Jäätiellä Harvion satamapäässä, vuosi on 1969 tai 1970. Mistä lie olen saanut sulan hattuuni. Petolinnun takapuolesta, vai ansiosta? Enpä muista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti