perjantai 1. joulukuuta 2023

KAMELIN SELKÄ

  Tänään tipahti viimeinen oljenkorsi, kamelin selkä katkesi. Olen hallituksen rasismiseikkailua, kohtuuttomia leikkauksia, älyttömiä toilauksia yrittänyt sietää. Olen katsellut kuinka Orpo, silmät viattoman näköisenä, pyöreinä kuin pöllöllä, vakuuttaa, että leikkaukset on pakko tehdä, sillä muuten laivan ei käänny. Laiva, joka taitaa mennä tällä menolla kolisten pohjaan. Olen huomannut, kuinka persut, Purra etunenässä, ovat rajaselkkauksen myötä pullistuneet henkeä täyteen. Purran, itseään täynnä ja ivallisesti, kansanedustajille antamat vastaukset ovat tuota "voimantuntoa" tulvillaan. Kannattaisi ehkä muistaa, kuinka lehmän käy, kun se pääsee äpärikköön.

  No, tuota, ja muuta sähellystä olen jaksanut katsella pimahtamatta, mutta aamulla selkä katkesi. Uutisissa kerrottiin, että hallitus päätti poistaa laatukirjojen tuen. Tuen avulla kirjastot ovat voineet hankkia muun muassa selkokirjoja, vähemmistökielillä kirjoitettua kirjallisuutta, lyriikkaa ja draamaa. Voi vittu. Minulla on ollut työkaverina muutaman kovinkin oikeistolainen heppu. Kun asia joskus tuli puheeksi, niin heidän mielipiteensä oli, että KIRJASTOON EI KOSKETA! Mutta tämä hallitus ei tuollaisesta välitä. Eihän tämä hallitus välitä monesta muustakaan asiasta. Laivan kääntämisestä ja turvapaikanhakijoiden syytämisestä sinne mistä ovat tulleetkin välitetään. Enkä nyt tarkoita rajaselkkauksessa käytettyjä ihmisiä, joista varmasti moni on oikeasti turvapaikkaa tarvitsee. Tarkoitan sitä, että voimiensa tunnossa persut haluavat pitää vastaisuudessa kaikki turvapaikkaa tarvitsevat mieluummin muutaman sadan kilometrin päässä rajoiltamme. Mutta vasta kirjastojen tukemisen rajoittaminen sai kaalin kiehumaan. Käsittämätöntä tuossa on kaikki. Ihan saletisti ei laiva piiruakaan käänny noilla rahoilla. Yhteisvaikutuksena muitten hallituksen tekemien päätösten kanssa se kyllä kääntää keulaa alaspäin. Sekin ihmetyttää, että pesrut kovaäänisimpinä ovat vaatineen turvapaikanhakijoilta kelvollista suomenkielen taitoa. Nyt jos tuki lopetetaan, ei ainakaan pienemmillä kirjastoilla ole varaa hankkia selkokielisiä kirjoja, kirjoja, jotka ovat tärkeitä maahanmuuttajien kielitaidon kannalta. Kyllä on ku kusis kelloonsa, hallituksen touhu. 

  Mieli tuli taas purettua. Älkää itseenne ottako. Jos että ole hallituksessa. Mukavammasta päästä on, että kävin hakemassa Iiriksen, Liisan ja Jonin Espoosta meille. 


  Tiilikaisten autoon oli eilen tullut vika. Joku osa, joka säätelee polttoaineen saantia, oli poksahtanut. Kone ei välillä ota kunnolla kierroksia. Onneksi osa töineen ei ole kovin kallis. Ensi viikolla saavat auton pajalle. 
  Annalla on tänään menoa, hän tulee huomenna junalla. Joni äiti Aija vie perhe Tiilikaisen sunnuntaina Espooseen. 

  Hilppa oli duunannut meille ruoan valmiiksi. Jälkkäriäkin oli.


  Parina päivänä riittää meillä touhua. Iriksellä on myös sekä huomenna, että sunnuntaina luistelua Pajulahdessa. Hänen valmentajansa asuu Lahdessa, joten Iiris saa ylimääräistä opetusta. 
  Hyvä, että touhua riittää. Pysyvät ajatukset kurissa. Hallitus saa olla rauhassa. Ehkä maanantaihin mennessä on erään ajatus yhdenmiehen vallankumouksesta hälvennyt. Eli saapi hallitus olla hyvillään Tiilikaisten vierailusta. Tiijä häntä, miten muuten olis niille ketaleille käynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti