maanantai 18. joulukuuta 2023

MAAILMA LIEKEISSÄ

  Ylellä  alkoi Maailma liekeissä-sarjan toinen kausi. Katsotaan ensin kertauksena muutama vuosi sitten esitetty ensimmäinen kausi. Hienosti toteutettu sarja. Pakko kehua, vaikka välillä kamalaa katsottavaa onkin. Ja paljon ajankohtaisempaa kuin 1. kauden ilmestyessä. Maailmantilanne on sellaiseksi mennyt.  Kyllä ihmiskunta on aivotonta porukkaa, kun nuo vähän yli 80 vuotta sitten tapahtuneet kauheudet eivät ole mitään opettaneet. Sotaa vaan lietsotaan, kahtiajakoa edistetään, rauhasta ei puhu juuri kukaan. Oikeasti alkaa pelottaa.

  On mukaviakin asioita sentään jäljellä. Eilen oltiin katsomassa KaTa:n joulunäytöstä. Luistelijat taaperoista lähes aikuisiin tekivät hienon esityksen. Iiris yhtenä heilui parissa roolissa ja monessa esityksessä. Ihmetellä täytyy, kuinka he pystyvät lyhyessä ajassa harjoittelemaan tuollaisen shown. Hyvät valmentajat, nuoruuden into; näyttää onnistuvan. 
  Onneakin oli matkassa. Hilppa osti hallilla kolme arpaa kympillä. Eikös sieltä pasahtanut voitto: paakelsikahvit jossain Delissä Kauniaisissa. Arvoltaan 13 euroa. Eli voittoa kolme euroa. Hilppa rökitti minut mennen tullen. Minä nimittäin voitin lotossa kolmen euron panoksella viisi euroa. Eli nettoa kaksi. Se ehkä Hilpan riemuvoittoa himmentää, että koska tuo kahvila ei ollut eilen auki, niin hintoihinsa tulee Kauniaisiin ajella voittoa lunastamaan. No, tulee varmasti tienoilla muutenkin käytyä, sillä lahjakortti on voimassa maaliskuulle saakka.  

  Tänään pystytin joulukuusen. Se on ihan uusi. Entinen, kai 10 vuotta palvellut muovikuusi lähti viime talvena kiertoon. Se oli ihan komea, mutta vähän turhan iso, vähän turhan hankala koota, vähän turhan pahanhajuinen. Haju ei toki ollut alkuperäinen, vaan vuosien myötä iskostunut, kun kuusen osia säilytettiin jätesäkkeihin pakattuna ulkovarastossa. Uusi kuusi on helppo läjätä, ja siinä on led-valot jo valmiina. Kuusi siis on pystyssä, tosin vielä koristelematta. Eli hyvällä mallilla on asiat. 

  Tänään kävin XXL:ssä ostamassa suksille hoitoainetta. Eli karvapohjille sitä laitetaan. Kohta kymmenen jälkeen olin paikalla. Ei asiakkaita kuin jokunen isossa liikkeessä. Ja myyjiä vielä vähemmän. Suksiosastolla oli yksi mies ostamassa itselleen täyttä hiihtovarustusta (sukset, sauvat, monot, hiihtopuku). Ainoan myyjän aika meni hänen kanssaan. Huoltopisteellä odotti yksi asiakas, mutta ketään ei tullut palvelemaan. Kymmenen minuutin kuluttua sentään mies luukulle ilmaantui. En häneltäkään päässyt neuvoa kysymään, sille edelläni ollut heppu oli vailla uutta polkupyörän takaratasta. Sitä tutkittiin, pähkäiltiin, mittailtiin, hyllyjä pengottiin, lopulta netistä tilattiin. Aikaa kului. Lopulta, kun hiihtovarusteita haaliva mies sovittu pukua, pääsin kysäisemään myyjältä, millaista ainetta olisi paras ostaa karvapohjiin, jotta suojalumi ei niihin tarttuisi. Tieto tuli hetkessä. Samalla ostin pluskelin luistovoidetta. 
  Sellainen oli jouluruuhka XXL:ssä. Kotona vein sukset (sekä latusukset, että liukulumikengät) parvekkeelle. Putsasin karvapohjat aineella, jota minulla oli ennestään, sitten suihkuttelin ne hoitoaineella. Kyllä kelpaa taas suksimaan lähteä, vaikka plussaa olisi.  

  Vielä huomenna onkin keli plussalla, keskiviikkona taas pakastuu. Jos ennusteet pitävät, niin lunta lisää yli 10 senttiä aattoon mennessä. Valkeaa joulua siis vietetään. Ja hiihtokelit jatkuvat. 

   Dear Diary. Muuta ei syömmellä ollut. Koska KaTa:n joulunäytöksestä minulla ei ole kuin Jonin tallentamaa videota, niin laitan loppuun Anna lähettämän kuvan tältä illalta. Iiriksen ja Liisan iltajumppa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti