maanantai 11. syyskuuta 2023

SUMEAA LOGIIKKAA

  Viikko alkoi lämpimänä ja sumuisena. 15 astetta näyttää mittari, sumealta näyttää ympäristö.



  Tuonne sumun sekaan pitää pian lähteä. Auto viedään Hauhalaan Tanun pajalle. Tanu vaihtaa etupäähän "puslat". Tarve tuli ilmeiseksi, kun heinäkuussa autoon uusittiin oikeanpuoleinen tukivarsi. Koska auto joutuu yöpymään pajalla, Hilppa ajaa sen Hauhalaan, minä usmuutan veneellä Piskolaan, käyn Hanelin autolla hakemassa Hilpan, palataan veneellä Saarelaan. Huomenna sama juttu kääntäen.
  Toivottavasti sumu hieman hälvenee kahdeksaan mennessä. Tuulta ei tosin juuri ole, joten saattaa olla hälvenemättä, sumu sumea. Mutta sekaan vaan. Navigaattorin avulla venematka kyllä sujuu. Joku toinen älvänä saattaa kuitenkin ajella vastaan ja nokkakolarin mahdollisuus on olemassa. Todennäköisyys on kuitenkin pienen pieni. Mutta kyllähän minäkin lottoan! Mikähän on mahdollisuus haaveriin sumean logiikan mukaan?

  Lämmintä riittää vielä ainakin pari päivää. Kelpaisi vaikka pitempäänkin. Ei ole kunnolla tarvinnut edes lämmityskautta aloittaa. Minkä nyt pari kertaa olen uuneja lämmittänyt. Suotta nekin.  

  Eilen käytiin vielä vähän puolukoita keräämässä. Puolukoita on! Sieniä myös. Syötäväksi poimittiin kulkutieltä, kun ei sielu salli päälle astua.


  Perjantaina mennään käymään Mikkelissä. Torstai on se normaali kauppapäivä, mutta tällä kertaa on muutakin asiaa. Yksi tuttu on taas poistunut joukostamme, ja Hanelin kanssa mennään muistotilaisuuteen. Sen  tiimoilta tuli esiin ongelma. Minulla on kyllä täällä tumma puku, koska viime kesänä jouduin ostamaan uuden, sillä minä ja puku olimme eri paikassa väärään aikaan. No, nyt on puku siellä ja täällä. Paitakin täältä löytyy. Kravattia ei, mutta ei väliä. Mutta kenkävalikoima on tilaisuuteen sopimaton. Tarjolla on kumisaappaita, puutarhakenkiä, lenkkarit ja paljasjalkakengät. Ei taida säällistä vaihtoehtoa puvun kanssa käytettäväksi löytyä noista? No, täytyy Hanelin kanssa puhua pukukoodista. Pienimuotoinen muistotilaisuus tapahtuu haudalla. Luulen, että siistin vaatteet riittävät. 

  Nyt näyttää siltä, että Hollolaan mennään vasta 6. lokakuuta, ollaan muutama päivä. Myös Espoossa käydään Iiriksen synttäreillä. 
Sitten onkin edessä viimeinen rupeama. Vähän keleistä riippuu kuinka kauan ollaan. Ajatus on viipyä loka- ja marraskuun vaihteeseen saakka. Jos ei sumea logiikka puutu asiaan. 

  Hieman näyttää sumu kuvaamisen hetkestä hälvenneen. Eli loogisesti ajatellen ei tule sumeus tunnin kuluttua olemaan merkittävä. Sano Peppe, ystävien kesken paremmin tunnettu nimellä "Haaverin uhka".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti