perjantai 22. syyskuuta 2023

PÄIVÄN PEILI

  Lämmin syksy jatkuu. Lämpimän syksyn askareet jatkuvat kutakuinkin kuten jatkuisivat kylmänä syksynä. Tällaista pohdiskelin, kun aamupäivän, samalla koko päivän puuhat oli tullut tehtyä. 

  
  Päivän askareet alkoivat aamukahvin jälkeen verkonnostolla. Ahti oli tällä kertaa sitä mieltä, että kalakaveri on siian ja ahvenen arvoinen. Minut Ahti luokitteli puolentoista kilon hauen ja ahvenen väärtiksi. Haukiraukka oli tarttunut hampaistaan 33 milliseen verkkoon. 

  Verkkojen nosto saatiin tehdä hienossa kelissä.


  Kun kalasouvi oli ohi, purin tarmoni puutarhakeinun purkamiseeen. Siirtelin rungon aittaan talvehtimaan, samoin pöydän ja aurinkovarjon. Sitten vein keinun katoksen laiturille ja pesin sen. Painepesuri oli apuna, mutta pehmeää juuriharjaa tarvittiin myös.


  Nyt katos on puhtaana ja kuivamassa narulla. Kuivamassa on myös Hilpan ja pesukoneen yhteistyönä pesemää pyykkiä. Hienoa, kun pystyy vielä ulkona pyykit kuivattamaan.


  Vielä ehdin tehdä pienen järkevää energiataloutta tukevan toimenpiteen. Ostin eilen kauppareissulla pullon uretaania, ja tiivistin nyt sillä pari metriä lattianrajaa tuvan länsipuolen ikkuna alta. Routa on taloa vuosien saatossa hieman liikutellut, ja sen seurauksena on lattian ja seinän liittymäkohtaa ilmaantunut selvä rako. Siitä vetää. Talvella tai länsituulella sen parhaiten huomaa. Juuri siinä nurkassa on näet Hilpan lukutuoli, ja hän on jo kauan valitellut asiaa. Jospa nyt lakkaavat sukat jaloissa pyörimästä. 

  Pohdiskelut sain valmiiksi sopivasti ennen komentoa ruokapöytään. Lounaaksi oli perjantaipitsat. Kiitos pakastimen pääsee saaressakin perjantaipitsaa syömään pienellä vaivalla. Vaikka kyllä sienipitsaa ja muunkinlaista on Hilppa useaan otteeseen itse valmistanut. 
  Hauen kohtaloksi tuli odotella huomiseen. Silloin syödään haukifileetä, toinen meni pakkaseen.

  Koska omat ajatukset eivät saaneet tämän enempää ilmaa aleen, laitan pari lainattua.

  Jokainen kieltämisen arvoinen kirja on lukemisen arvoinen. Isaac Asimov

   Kun olet kuollut, et tiedä olevasi kuollut. Se on vain tuskallista ja vaikeaa muille. Sama pätee silloin kun olet tyhmä. Ricky Gervais

  Vielä yksi, jonka lausahtajaa en muista, mutta se on näinä valintojen ja arvovalintojen aikoina ajankohtainen:

  Ihmiset eivät päätä tulevaisuudesta. He päättävät valinnoistaan ja valinnat päättävät tulevaisuudesta.

1 kommentti:

  1. Päivän Peili , jonka jälkeen Sanomalehtikatsaus : Maansa kirjoittaa ja Lehtikansa jatkaa . . .

    VastaaPoista