tiistai 25. huhtikuuta 2023

SUUNNITELMAT SUUNNILLEEN SUUNTAA-ANTAVAT

  Tänään on alkanut suunnitelma hahmottua. Vesijärven Enonselkä vapautui eilen jääpeitteestään. Se tarkoittaa sitä, että muutamassa päivässä sama tapahtuu Saimaalla välillä Piskolansaari-Avokkaansaari. Loppuviikon ja vapun sää on ennusteen mukaan sateista ja epävakaista, joten päätettiin, että aloitetaan kesäkausi ensi tiistaina. On aikaa miettiä ja koota kaikki mukaan lähtevä. Samoin ehditään siivota, myös parveke, sekä siistiä pihat. Sitten voidaan kevein mielin suunnata kohti Etelä-Savoa. 

  Eilen kävin hakemassa Hilpan Espoosta. Liisa oli terve ja pirteä, ei yskinyt, ei ollut ääni maassa. Ulkonakin oli tyttö aamupäivällä Hilpan kanssa, iltapäivällä olin minä mukana. 

  Liisa oli saanut Hilpalta tiedon, että eilen oli Pertin nimipäivä. Kun mentiin viereiseen leikkipuistoon, järjesti hän minulla nimipäiväkahvit kakkuineen.


  Minä mielissäni maistelin.


Onnittelukortin oli Liisa myös minulla tehnyt. 


  Hieno ilma oli Lähderannassa. Käveltiin vielä pieni lenkki lähimetsässä. Se oli täynnä valko- ja sinivuokkoja.




  Kun Anna tuli töistä, ajeltiin takaisin kotiin. Kotiin kypsyttelemään suunnitelmat suunnilleen hahmolleen. 

  Viikon päästä ollaan saaressa, jos ei taivas niskaan putoa. Minulla on kaksi erityistä mielenkiintoa sinne menemisen suhteen. 

  1. Onko laiturin kelluva osa kunnolla paikoillaan. Maaliskuun reissulla näytti siltä, että se olisi hieman kääntynyt. Paksun lumipeitteen vuoksi ei sitä voinut tarkasti määritellä.

  2. Onko kutsumattomia vieraita mökillä käynyt. Eräänä päivänä energiayhtiön sivuille kirjauduttuani huomasin, että mökillä oli kulunut virtaa tässä kuussa 13 kWh. Ei olisi pitänyt. Virtaa oli mennyt kahtena päivänä kuun puolivälissä. Eikä siellä pitänyt olla ketään. Eihän summa ole iso, mutta ihmetyttää. Onko joku kelmi vääntänyt venevajan ovet auki, siellä mellastanut, vienyt työkaluja ja koneita mennessään. 
  Vai onko joku mennyt kesäkeittiöön, joka on vain pressuoven takana, eikä siis lukossa. Ei siellä kyllä ole kuin valot ja jääkaappi. 2X10 W:n ledvaloa olisi saanut polttaa 13 kilowattituntiin 650 tuntia. 
  Vai oliko joku hunsvotti murtautunut taloon tai saunatupaan. Itse mökissä olisi kyllä äkkiä saanut 13 kWh kulumaan, jos olisi laittanut muutaman patterin päälle. 
  Niin tai näin, virrankulutus loppui tuohon mainittuun. Jos joku pentele on paikkoja kolunnut, niin on ainakin sammuttanut kaikki virtalaitteet lähtiessään. 
  Viikon kuluttua ollaan viisaampia. Tuon virtapiikin suhteen, tarkoitan. Tuskin muuten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti