keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

PYÖRÄILYÄ

  Pyöräily on nyt pop; aamulla sisällä kuntopyörällä, päivällä ulkona tavallisella. Kevyenliikenteen väylät ovat sulat, osittain on hiekka jo kerätty pois, joten mikäs polkiessa.

  Eilen huolsin fillarit. Normaali huolto sisältää pölyjen pyyhkimisen ja tarvittaessa ilman pumppaamisen renkaisiin. Tänä vuonna suoritin laajennetun huollon. Laajennettu sisältää lisäksi ketjujen öljyämisen. 
  Isoihin huoltoihin ei meillä tosiaan yleensä ole tarvis ryhtyä, sillä ajokilometrit jäävät vähäisiksi. Keväisin muutamia lenkkejä, ehkä syksyllä pari lisää. Kilometrejä lienee kertyy vuodessa 100 - 200. Joten mennään näillä opeilla. 

  Eilen tehtiin ensimmäinen ajelu. Okeroistentien kautta Sopenkorpeen, sieltä Oululaisen mäelle, Hämeenlinnantien viertä takaisin. 

  Tänään poljettiin Lahden satamaan. Se on traditioksi muodostunut keväinen reissu. 



  Jo olivat lokit ja tiirat sankoin joukoin palanneet aallonmurtajalle.


  Kahvit piti, totta kai, hörpätä. Voisilmäpullalla. Aika tavalla oli ihmisiä liikkeellä. Eikä ihme, kun lämmintä oli 15 astetta, eikä tuulta juuri lainkaan. 
  
  Ei ensimmäistäkään liikkujaa jäällä näkynyt sinä aikana, kun satamassa oltiin. Liekö varoitukset menneet perille. "Vaikka kyllä jää vielä kulkumiehen kestää", sano pilkkimies viimeseks.

  Äkkiä menee tällainen tynkäviikko. Huomenna on jo torstai. Pian taas viikonloppu. Ilma muutamaksi päiväksi hieman viilenee, mutta ensi viikolla on taas tämän päivän kaltaisia lukemia odotettavissa. Sateita ei näy ennusteissa lainkaan. Saisi kyllä sataa. Puhdistaisi vähän katupölyä ilmasta. 
  
  Kevät etenee. Etenee varmasti Anttolassa myös. Jospa sitä heti vapulta saareen päästään? Mutta en kannata vielä pakkaamaan ruveta. Pyöräillään pari viikkoa, sitten saattaa olla jo tarkempaa tietoa. Yleensä menee niin, että kun Vesijärvi lainehtii, menee pari päivää siihen, että Kiukuanselkä on veneellä kuljettavissa. 

  Pyöräilystä vielä. Kuntopyörä on tarkoitus viedä saareen. Tavallista ei. Vaikka voisihan kartanolla polkea kahdeksikkoa talon ja venevajan ympäri. Mutta jääkööt ajatuksen asteelle, tuo idea. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti