maanantai 18. helmikuuta 2019

PALUU EETTERIIN

  On ollut taukoa kirjoittelussa. Väliin oli vähän flunssaa, sitten on tuntunut, ettei ole oikein intoa, eikä mitään sanomista. Intoa on ollut vaihtelevasti ensimmäisestä blogistani (17.8.2012) asti. Sanomisesta olen jäävi mitään sanomaan.
  Jep, tässä on ollut kaikenlaista. Ja Anttolan reissukin on aina vaan lykkäytynyt. Siis lykkäytynyt, ei lykästänyt. Nyt, suunnitelman C4 mukaan, ensi lauantaina aamusta startataan. Minulla on nimittäin perjantaina puolin päivin hammaslääkärissä 2-vuotistarkastastus. Katsotaan, mitä mutkia matkaan tällä kertaa tulee? Ei toivottavasti mitään sellaista, jota ei pysty oikaisemaan.

  Lueskeltu ollaan paljon, molemmat. Kyllä tuo Maakuntakirjasto ja Omatoimikirjasto on hieno parivaljakko. Lastukirjastot-sivuilta kun käy etsimässä mieleisiä teoksia, ja jos joku ei ole hyllyssä Hollolassa, sen tilaa, niin yleensä muutamassa päivässä se on nuodettavissa. Ja noutaa voi Omatoimikirjastosta ma-pe klo. 7-21, la ja su klo. 7-18. Eipä tartte kyttäillä normaaleja aukioloaikoja, jotka ovatkin supistuneet entisestään.
  Muutamassa päivässä siis yleensä niteen saa, lukuunottamatta suosittuja uutuuksia, tai muuten pinnalle ponnahtaneita teoksia. Sain eilen luettua Lars Keplerin uutuuden "Lazarus". Sen saaminen kesti varaamisesta varmaan yli kaksi kuukautta. Tuntuu olevan suosittu pariskunta, tuo pseudonyymillä kirjoittava pariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Parissa päivässä lukaisin tämän 550-sivuisen dekkarin. Helppoa luettavaa, ja Joona Linnan kaikki edellisetkin seikkailut on tullut tavattua. Aika uskomattomia ovat tietysti kirjan tapahtumat, noin oikeaan maailmaan peilaten. Mutta fiktiotahan se on.
  Toinen nide, mitä olen saanut odotella pitkään, on  Elena Ferranten "Loistava ystäväni: lapsuus ja nuoruus". Tämä johtuu siitä, että nidettä ei ole Maakuntakirjastoon kuuluvissa liki kahdessakymmenessä kirjastossa, kuin 22 kappaletta. Napoli-sarjan seuraavia osia näyttäisi olevan tarjolla muutamia enemmän per osa. No täytyy yksi kerrallaan tilailla.
  Napoli-sarjaan innostuin, kun katsoin HBO:lta  juuri ensimmäiseen osaan perustuvan "My Brilliant Friend".  Aivan helevetin hyvä! Toivottavasti saan seuraavat osat luettua, ennen kuin jatkoa seuraa tv-sarjan muodossa. No, ehkä joskus on eduksi toimia toisinkin päin? Luultavasti moni muukin tuon tv-version HBO:lla näki, koska kirjoja ei ihan heti käsiinsä saa. Ja aikamoinen maailmanmenestys se tietysti kuuluu olevan, Elene Ferranten Napoli-sarja.
  Risto Isomäen uusin "Herääminen" on myös varauslistallani. Sen varasin jo silloin, kun se oli vasta tilauksessa. Olen nyt jonossa sijalla 5.
  Se hyvä kirjan varauksessa on, että näkee, kuinka mones on jonossa, voi hieman ennakoida, koska nide saapuu. Ja ilmoituksesta (tulee sähköpostilla) on viikko aikaa hakea kirja. Ennen maksoi varaus euron/kpl. Nykysysteemillä varaus on maksuton, mutta jos jättää noutamatta, on hinta 2 euroa.
  Harras toive oleville ja tuleville hallituksille, kunnan päättäjille, kelle asia nyt kuuluukaan: Älkää supistako kirjastopalveluja!

  Musiikkipuolella olen viimeaikoina kuunnelluta Miljoonasateen tuotantoa. Tähän sain kimmokkeen, kun Heikki Salo esiintyi parissakin haastatteluohjelmassa. Aika pitkälle kaikki yhtyeen musa oli jo tuttua, paitsi tietysti kuun alussa jukaistu uutuus "Karkumorsia". Tai onhan siinäkin muutama lämmitys vanhoista biiseistä. Tosi mukavasti taittuvat korviin "Pesuhuoneesta keittiöön"  (1987) "Laukauksia viulukotelossa"  (1988) "Veitsen valossa"  (1989), "Vain nopeat elävät"  (1989), ja "Nuoli ja väri" (1991), koska nuo ainakin minulla on, jo komeroon pakattuina, levyinäkin olleet. Miksei pian läpikäydystä tuotannosta muukin osa.

  Päivällä mennään Elinaa moikkaamaan. Tulisi sikäli kevät, että voisi hänen kanssaan lähteä vähän ulos. Ei näillä keleillä vielä oikein järkevää, ainakaan näillä liukkailla.

  Sellaista nyt, voipi olla, että suraavat tiedotteet naputtelen Avokkaan pirtissä. Tai jos joku asia päälle kaatuu, niin aiemmin. Sitä odotellen kuva viime maaliskuun seisemänneltä päivältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti