keskiviikko 11. helmikuuta 2015

10 ASIAA, JOITA ILMAN EI VOI ELÄÄ

Aamukahvin ensimmäisen siemauksen hyväillessä nielurisojani tuli todettua: "Jos aamukahvi poistettaisiin maailmasta, olisi parasta ruveta rasvaamaan köyttä!"
Siitä sikisi tämän blogin aihe: 10 ASIAA JOITA ILMAN EI VOI ELÄÄ. Ja perään vastapainoksi 10 ASIAA JOITA ILMAN VOI ELÄÄ.

Elämälle välttämättömät, kuten tarpeettomatkin asiat ovat satunnaisessa järjestyksessä. Ei siis tärkeyden mukaan luokiteltuina, vaan siten, kun ne nopeasti mieleen juolahtivat.

AAMUKAHVI
Vaikka herääminen kohdallani on normaalisti tapahtunut pari tuntia aiemmin, ei mikään voita aamun ensimmäisen kahvin puraisua (Papa Hemingway suonee anteeksi plagioinnin).

AAMULENKKI
Se on kuuden ja puolen vuoden aikana suodattunut veriin niin, että jos jää syystä tai toisesta tekemättä, tulee huonot fiilikset. Ja tuntuu, kuin riippuvuuttakin olisi?

SAARELA
Ilman Etelä-Luonterilla vietettyä aikaa elämä olisi vailla sille kuuluvaa tarkoitusta.

ELÄMÄNI KOLME NAISTA
Vaikeaa kuvitella taivallusta ilman Hilppaa, Annaa ja Iiristä.

MUSIIKKI
Musiikki liittyy kaikkeen; muistoihin, nykyisyyteen, tulevaan, olevaan.

KAMERA
Kamerasta on tullut hyvä ystävä, joka käyttöä ja kuvauskohteita aion laajentaa, aluksi kaupunkimiljöön tallenuksiin.

TIETOKONE
En ole fb-addikti, into-twiittaaja, tai instagram-intelligentti. Kuitenkin mahdollisuus päästä jollain laitteella verkkoon on muodostunut tärkeäksi. Jo senkin vuoksi, että sitä kautta voin myös tätä juttua kirjoittaa.

TV
Ennen kaikkea mahdollisuus tallentaa sopivat ohjelmat maksuttomien kanavien enemmän kuin riittävästä tarjonnasta, ja katsoa itselleen sopivana aikana mainossaasteelta suojattuna.

PÖLYNIMURI JA SINIPIIKA
Nykyistä vanhempaa siistijää kauhistuttaa ajatus lattioiden lakaisemisesta ja kontallaan luuttuamisesta.

ESPRESSO
Päivä kruunaa iltakahvi valmistettuna kotona yli 10 vuotta sitten Hong Kongista hankitulla espressokeittimellä, mökillä mutteripannulla.

KIRJASTO
Pakko lisätä ennen julkaisua 11. asia. Ilman kirjastoa elämä saattaisi käydä lompakon päälle, sillä jostakin luettavaa pitää haalia.

10 ASIAA JOITA ILMAN VOI ElÄÄ.

ILTALEHDET
Muinoin ostin päivittäin molemmat iltapäivälehdet, vähintään Iltiksen. Nyt saa tarpeeksen, kun pikaisesti käväisee näiden verkkosivuilla.

TUPAKKI
Käytäntö on osoittanut.

PENKKIURHEILU
Suurkuluttajasta lievästi ilmaistuna maltilliseksi ja selektiiviseksi käyttäjäksi. Vaikka en ytään urheilulähetystä vuodessa näkisi, ei se saisi hiuksia repimään, lakin päällä hyppelemään.

SELFIEKEPPI
Vaikka kuvattua tulee, selfieitäkin, en siihen keppiä tarvitse, porkkanaa pikemminkin.

LADATTAVAT POHJALLISET
Vai oliko ne patterikäyttöiset. Yhtä tärkeitä, kuin vastaavat hansakanlämmittimet. Pian pitää ihmisen olla kai piuhassa, jos ulkona on yli 10 pakkasta.

PARTURI
Armeijan jälkeen on parturissa käyntieni määrä laskettavissa sirkkelimiehen sormin. Olen parturoinut itseni partakoneen terällä ja keittiösaksilla, nyttemmin kotiparturilla. Kähertäjien Liitto on keräämässä adressia kaltaisieni ruotuunsaattamiseksi, kuten myös nimiä joukkokanteeseen halukkaista.

VIINA
Huomaan pystyväni olemaan juomatta 2-3 kuukautta ilman, että juomattomuuttani ajattelen. Jos  tilanne vaatii, otan. Saatan silloin tällöin ottaa, vaikkei tilanne vaatisikaan. Tärkeintä on, että pystyn olemaan ottamatta.

POLIITTINEN JARGONI
Politiikkaa tarvitaan, onhan se yhteisten asioiden hoitamista. Näin ainakin minulle koulussa opetettiin. Monasti tulee mieleen, että asioita kyllä hoidetaan, mutta kenen? Se siitä, mutta asiaan kuuluvat korulauseet, itsestäänselvyydet ja kosiskelut voi jättää pois.

"RAKAS, SINUSTA ON TULLUT PULLUKKA" JA "MUMMOMAFIA"
En ole kumpaakaan katsonut pätkän vertaa, mutten ole voinut säästyä ennakkomainoksilta. Kuuluvat niiden ohjelmien päättymättömään joukkoon, joita ilman aivan varmasti voi elää. Ehkä tuon joukon paras esimerkki kuitenkin on "Ensitreffit alttarilla!" Seuraavat lienee lakituvassa?

MUNANKEITIN
Samassa sarjassa painii mm. keittopussissa oleva riisi. Kun ihmiskunta viisastuu, keksinnöt tyhmenevät. Onneksi älykkyysosamäärä globaalisella tasolla on kääntynyt laskuun. Toivottavasti tulevat sukupolvet välttyvät kaiken tyhmyytensä keskellä viisailta ideoilta.
Vinkki uusavuttomille kovien munien keittoon: Laittakaa munat katilaan, kattila liedelle, levy täysille. Kun vesi kiehua roplattaa, levy kiinni, 10 minuuttia, ja munat ovat parahultaisia. Vielä toinen tärppi, lähinnä niille, jotka mielessään kehittelevät munankuorijaa: Keitetyt egut hetkeksi kylmään veteen. Sitten pyöritellään kämmenen alla kevyesti kovalla alustalla, niin, että kuori rikkoutuu kauttaaltaan. Toimii. Ei suositella raaoille munille.

Olettettavan arvoisa oletettu lukija oletettavasti tajuaa, että listat ovat henkilökohtaiset, eivät siis yleispätevät. Jos joku kokee olevansa samaa mieltä, on se sattumaa, tai osoitus kokijan henkisen tilan horjumisesta. Kirjoittaja ei ota vastuuta.

Kahviterveiset Hobergin Hanskille!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti