sunnuntai 25. toukokuuta 2014

VIIKKO VIETETTY

  Tänään on sivistyksen kohtaamisen todellisuus kaikessa kaameudessaan edessä. Muuten, kyllä se on kiveen hakattu, että kun Hilpalla on loma, on buenos aires!
  Olihan monitahoinen viikko; aluksi hellettä ja kyyepisodi, sitten Peter Gabrielin loistava konserrti, sen jälkeen takaisin Anttolaan ja hellettä, kunnon hauki katiskasta, korvasieniä, hellettä, norpan kohtaaminen, ylivertaista hellettä. Vilkuilin webistä tulevan viikon säätä; Anttolaan luvassa ti-pe sadetta, päivälämpötilat +5 asteen kahtapuolta, pienoinen muutos! Onneksi tuleva viikonloppu näyttää melko aurinkoiselta, ei tokikaan kovin lämpimältä. Mutta suhtaudutaanpa maltillisesti pitkän aikavälin ennusteisiin; eivät meinää lyhyemmänkään aina osua kohdalleen. Nyt vähän möyrii ukko ylijumala, kauempana tosin, sataa tihuuttaa, oiva hetki näppiksen hipelöintiin.
  Suomi se sitten meni finaalin saakka, kontaten, mutta ei tyylipisteitä jaeta. Eilisestä Tsekkipelistä oli jo sellainen ennakkotunne, että tää klaarataan. Niinhän tehtiin, oltiin jopa, yllätys, yllätys, selvästi voiton arvoisia. Revanssi Vennäästä voi olla melkonen mittelö, mutta jos trendi tason noston osalla jatkuu, kaikki mahdollista. Sitä paitsi: meillä on palomuuri ja turvaverkko nimeltä Pekka Rinne!
  Kun viikolla, taisi olla torstai, leikkasin ruohon, tuli, taas kerran, todistettua, että vanhassa vara parempi. Vuonna 1972 hankittu Norlett/Bright&Stratton-palvelija, mitä aion käyttää rannan epätasaisemman nurmialueen ajamiseen, pärähti käyntiin toisella nyhtäisyllä, kun viime syksynä hankittua, yhden kerran käytettyä Ryobi-hienoutta sain tempoa kyllästymiseen asti. Noh, eiköhän sekin jatkossa paremmin käynnisty, mutta ei ole vanhemman vempeleen veroinen talvehtija.
  Kunhan saan tämän kertaisen kirjoitelman naputeltua, aion varata muutaman kirjan, nyt kun ei ole vaaraa, että ne lankeaisivat noudettaviksi Anttolassa olessamme: Hilpalle Kati Hiekkapellon "Suojattomat". yhteisiksi Donna Leonin "Pedon Palkka" ja Ann Cleevesin "Viiltoja", itselleni Peter Jamesin "Kuolema kulkee kulisseissa" sekä Stefan Tegenfalkin "Koston vanki". Hollolan kirjastoon tilataan kirjoja tietysti paljon pienempi määrä kuin Lahteen, mutta varaajien määrä yleensä pienempi. Tarkastan aina ennen varausta
jonotustilanteen, ja hoidan homman sieltä, mistä joutuisammin saan.
  Vielä vaan se ukkonen möyryilee Luonterin päällä, ei halua isohkoa selkää ylittää. Joskus jää ukkospilvi pyörimään tähän Avokkaan seutuville pitkäksikin aikaa. Nyt ei taida onneksi käydä niin.
  Kai sitä tulevana perjantakin tänne sörnäytetän. Jos kuitenkin lähempi ennuste kovin kelvotonta lupailee, menee harkintaa; välttämätöntä tulo ei ole, siis tilanteen mukaan.

Mennyt viikko pähkinänkuoressa


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti