tiistai 20. toukokuuta 2014

KIÄRMEVIIKONLOPPU JA MUITA KUULUMISIA

  Melko vaiherikkaan viikonvaihteen jälkeen hetki  kotona odottamassa lähtöä Peter Gabrielin konserttiin, huomenna taas loppuviikoksi takaisin helteiselle Saimaalle. Oli tosiaan varsinainen ”kiärmeviikonloppu”. Monta varmaa, muutamia epävarmoja, kyitä tuli bongattua, Helmi sai tällin takajalkaanðtyöpäivän mittainen visiitti suhtalaisen työllistetyn eläinlääkäripäivystäjän pakeilla Mikkelissä. Kaikki tuntuu onneksi jo olevan Hempan suhteen raiteillaan, pureman kohteena ollutta kinttua kuitenkin vielä hieman aristaa.
  Eilen oli Avokkaassa mittarin mukaan (ei ilmatieteenlaitoksen virallinen mittauspiste) + 30 varjossa. Illalla yhdeksän korvilla Hilppa sanoi, että siellä jyrisee ukkonen. Minä webbiin sääkarttoja ja sade-ennusteita pälyilemää. ”Ei siellä tänne mitään ukkosta tule, kaukana möyryää”, loihe Pertsa lausumaan. N. viiden minuutin kuluttua täräytti suoraan maahan Piekälänsaaren puolelle, muutaman sadan metrin päähän. Sitten alkoi tuuli, lyhyt raekuuro ja kaamea kaatosade. Salamat iskivät lähitienoolle monta kertaa, Ukko Ylijumala näytti voimiaan päällämme muutaman minuutin. Vartin kuluttua kuului enää vaimenevaa möyrintää juvemmalta. Oli se pilven saattanut tuulenpuuskakin niin raju, että länsirannan koivikosta katkesi yksi tukkipuun kokoinen runko n. kahdeksasta metristä irtipoikki; auttoipa ilmojen haltija osaltaan meikäläistä puusouvissa.
  Joopa joo, puoli seihtemän korvilla lähdetään ajelemaan Hartwall-Areenalle. Kuka sattui katsomaan sunnutai-iltana YLE Teemalta Rockklassikko-ohjelman Peterin levystä ”So”? Minulle uutta oli se, kuinka kauan levyä tehtiin, ja kuinka perusteellinen työssään, täydellinen perfektionisti, Gabrielin herra oli/on! Hieno levy, yhtä kaikki. Ja tänä iltana on estradilla sama kokoonpano, joka vietti vietti 1985-1986 kuukausitolkulla aikaansa Englannin maaseudulta vuokratun maalaistalon navettaan rakennetussa studiossa. Eikä ainoastaan viettänyt aikaansa, saivat he aikaan yhden rockin historian parhaista levyistä. Odotan illalta paljon, sen lisäksi, että näillä näkymin saan vaihtaa pari sanaa Rohusen Matin kanssa.
  Alkuillalla Sveitsi ja Latvia ratkaisevat Suomen kohtaloa kiekkorääppiäisissä. Mikäli Latvia nappaa tarvittavat/tarvittavan pisteet/pisteen, on se paikansa jatkossa ansainnut; sehän voitti Suomen runkosarjan mittelössä, ja on siis parempi, piste. Mikäli Sveitsi vie kolme pinnaa, on Suomi mukana semeissä, hyvä tietysti niinkin. Jospa Leijonat asioiden siten muljahtaessa lopultakin alkaisivat pelata. Mutta huonolta näyttää, kun Konnakin on muutaman loistavan pelin jälkeen laskenut tasoaan huomattavasti. Ainoa ilon aihe, Rinteen ohella, joukkueessa on ollut Haula (mikä hiton Haula?)

  Että sellsta tänään Hollolasta, varjossa hädin tuskin siedettävät +27, njurmikko leikattu 1. kertaan tälle kesälle, tuomi kukkii, kello on 16:20, ja valtakunnassa kaikki hyvin.

Onneks ei meillä oo tällaisia, 

saatikka sitten Lernan hydria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti