perjantai 26. huhtikuuta 2024

TEKOÄLY

  Kokeilinpa minäkin tekoälyä. Koska minulla on Microsoftilta Office ja pilvitilaa 1 Tt, niin siihen näyttää kuuluvan Copilotin perusversio. Copilot Pro maksaisi 28 €/kk, mutta niin pro en ole. En ole muuten varma, sisältyykö tämä Copilot Windows 11:een ilman Microsoft 365:ttä?

  No niin. Kysyin ensin GPT-4:ltä, että kuka on Anttolan tunnetuin henkilö. Vastaus tuli hetkessä: Eero Kolehmainen. Perään lyhyt perustelu, ihan totuudenmukainen. Sitten kerrottiin vielä Anttolasta. Mm. aikanaan Juvalta tuodusta kirkosta, hienosta luonnosta (Neitvuorikin mainittiin)., sekä Anttolan Hovista.

  Sitten kirjoitiin kenttään "Pertti Lehkonen". Vastauksena tuli pitkä selvitys entisestä HIFK:n huippupuolustajasta Pertti Lehtosesta. 

  Tarkensin kysymystä: "Pertti Lehkonen Hollola": 

  Näyttää siltä, että etsit tietoa Pertti Lehkosesta Hollolasta. Löysin blogin nimeltä "Pertti Lehkosen Aatoksia", jonka kirjoittaja näyttää olevan joku nimeltä Pertti Lehkonen. Blogi sisältää henkilökohtaisia ajatuksia ja tarinoita, mukaan lukien tuore kirjoitus pilkkimisestä ja ystävän vierailu. Jos tämä on henkilö, johon viittaat, blogi saattaa olla mielenkiintoinen lukea. Jos kuitenkin etsit toista Pertti Lehkosta, anna lisätietoja, jotta voin auttaa sinua.

  Tämäpä metkaa. Vielä kokeilin "Kuva ufosta". Tekomielen käsitys näyttää olevan kliseinen:


  Tämä oli ensikosketus tekoälyyn, noin henkilökohtaisella tasolla. En tiedä, tuleeko meistä kavereita? Voi olla, ettei ainakaan vihamiehiä. Pitää pysyä ajan hermolla, vaikka se välillä hermoon ottaisikin. Siis päätin heittää vielä yhden kysymyksen: "Kuva fuusiovoimalasta". 

  Fuusiovoimalat ovat mielenkiintoinen aihe! Fuusioenergia on potentiaalinen tulevaisuuden energiamuoto, joka voisi tarjota päästötöntä, turvallista ja lähes loputonta energiaa. Tässä muutamia huomioita fuusiovoimaloista:  Tri Alpha Energy: Kalifornialainen energiayhtiö Tri Alpha Energy uskoo, että fuusion toteutus on mahdollista jo muutaman vuoden päästä. He ovat saavuttaneet merkittävän läpimurron fuusioenergian kehityksessä. Fuusiovoimala voisi tuottaa sähköä muutamasta vesilitrasta ja kännykän akusta. Yhtiöön ovat sijoittaneet muun muassa investointipankki Goldman Sachs ja miljardööri Paul Allen, Microsoftin toinen perustaja 11. Lockheed Martin: Maailman suurimpiin asevalmistajiin kuuluva Lockheed Martin pyrkii myös kehittämään pientä fuusiovoimalaa, joka mahtuisi rekkaan ja voisi olla toimintakykyinen jopa muutaman vuoden päästä 11. ITER: ITER on jättiläismäinen fuusiovoimala, joka rakennetaan Etelä-Ranskaan. Vaikka fuusiovoimaloiden kehittäminen on vienyt vuosikymmeniä, ITERin rakentaminen on edelleen käynnissä 22. Fuusioenergian edut ovat valtavat, ja se voisi tarjota lähes täydellisen energiamuodon. Toivottavasti tulevaisuudessa näemme fuusiovoimaloiden laajempaa käyttöönottoa!

  Tietoa tuli niukasti. Hieman vanhaa, enemmän uutta. Ja kuvien kanssa. Tässä yksi kaikille selvennykseksi. 

 
  Lopuksi tavallisen ja rajallisen älyn kertomaa. Tänään on poikkeuksellinen ilta. Emmerdale tulee jo 17:30. Kuudelta alkaa MTV3:lla lähetys neljännestä lätkäfinaalista Pelicans-Tappara. Pakko katsoa, vaikka kun puolivälierien ilmaisen Peltsujen pelin Kärppiä vastaan katsoin, niin pataan tuli. Mutta en usko velhoihin, en enteisiin. Paisi jos tänäänkin tulee tappio. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti