maanantai 22. huhtikuuta 2024

ESOTEERISTA JA KYLMÄÄ

  Ajoittain täytyy ihmisen päivittää suunnitelmiaan ja toiveitaan realistisemmiksi. Saareen pääsemisen suhteen on uusi ajatus sellainen, että jos viikolla 19 sinne meno onnistuisi. Sellaista se on; vuodet eivät ole veljiä keskenään. Sinä aikana kun ollaan eläkkeellä oltu, niin vene on saatu vesille aikaisimmillaan 23. huhtikuuta, myöhäisimmillään 10. toukokuuta. Varmaan tuo myöhäisin päivämäärä tulee jäämään voimaan. Lähes viikon takatalvi ei niin paljon vaikuta. Jos ei tule uutta. Pakkaskautta. 

  Aamulla kun dallailin pitkin Hollolan ja Lahden kevyenliikenteenväyliä, viiden asteen pakkasessa ja kylmässä viimassa, tuli mieleen, että joku saattaa sanoa "se siitä ilmastonlämpenemisestä".  Ei sen suhteen kuitenkaan denialistiksi ole syytä heittäytyä. Tsiikailkaapa vaikka maapallon vuotuisen keskilämpötilan tilastoja. 

  Loppupelissä ihan sama, päästäänkö saareen huhtikuussa vai toukokuussa. Kyllä se pottu ehtii vartta lykätä, vaikka viikkoa myöhemmin maahan laitetaan. Näin on nyt helppo sanoa, kun tilanne on tullut selväksi. Tilanne, mille ei mitään voi. Paitsi sopeutua. 
  Ei Anttolaan oltaisi muutenkaan ennen 4. toukokuuta lähdetty. Liisan tanssikoulun esitys on nimittäin pe. 3. huhtikuuta. Pitäähän sinne mennä. Iiriksenkin kaikki näytökset ollaan käyty katsomassa. Liput heti ostettiin, kun Anna ilmoitti nettikaupan auenneen. 
  Iiriksellä jatkuu kova tahti. Aamujäillä käy ennen koulua pari, kolme kertaa viikossa. Koulun jälkeen hän menee hallille. Treenit kestävät kolmesta viiteen, yhtenä päivänä on vielä perään baletti, jolloin rupeama venyy puoli seitsemään. Lauantai on yleensä vapaapäivä, sunnuntaina on parin tunnin treenit. Kyllä tyttö sen kaiken jaksaa. Homma on hänelle niin rakasta. 

  On myös toiveita, joita ei ole tarpeen päivittää. Vaikkapa toivetta lottovoitosta. Se on olemassa, taka-alalla, enhän muuten muutamaa euroa joka viikko rahapelliin laittaisi. 
  Myös toivetta hallituksen järkiintymisestä ei voi päivittää. Hullummaksi vaan tuntuu menevän meininki. Joo, leikkauslistaa kun valmisteltiin, oli tieto ennen julkistamista niin esoteerista, että edes vastuuministeri ei tiennyt sosiaalimenojen leikkauksista, eli ne yllättivät hänet! Mitä hiton virkaa sellaisella ministerillä on? Eikö suuri tavallisten tallaajien joukko lopultakin ala hoksata, mitä on menossa? Ei taida. Denialisti olen kansan järjen palautumisen suhteen. 

  Kylmän kevätpäivän aatoksien lopuksi kylmiä kevätkuvia.

  Viime lauantaina klo. 8:15 näytti maisema aamulenkillä tältä. Neitseellisessä lumessa sain kulkea. Ei edes koirankusettajaa noilla tienoilla näkynyt.


  Tämä kuva on otettu 10. toukokuuta 2022. Aika lailla oli vielä jäätä rikottavaksi.


  27. huhtikuuta 2019 oltiin jo saaressa muistaakseni päivä oltu.


  7. toukokuuta 2017 kävin varovasti putken kanssa kuvaamassa sääksen pesimäpuuhia. 


  24. huhtikuuta 2015 ei jäitä enää näkynyt missään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti