keskiviikko 1. toukokuuta 2024

VAPPUTUNNELMIA

  Vapputunnelmiin pääsin heti aamusta, kun kuuntelin lenkillä Samae Koskisen uutta albumia Mä näin unta että kaikki meni hyvin. Varmasti suuri joukko suomalaisia voi allekirjoittaa Samaen tekstit. Minäkin, vaikka olemme sen verran hyväosaisia, että eläkkeemme piisaa jokapäiväiseen, joskus pieneen ekstraankin. Aika koskettavia biisejä. Ja tietysti on aikamme "Vornasilta" tullut artistille tappouhkauksia. 

  Meidän vappumme sujuu rauhallisesti. Päivällä mennään Lahden satamaan katsomaan, joko Vesijärvi lainehtii. Varmaankin. Anttolassa on jäittenlähtö käynnissä. Sappulanselkä on jo vapaa, kertoi Haneli. Samoin Lepänselkä. Kiukuanselällä ja Luonterilla oli kuulemma eilen vielä jäätä. Lauantaihin mennessä nekin ovat poissa. Usko ainakin on vahva. Ja tahto. Lauantaina saareen mennään. Vaikka helikopterilla. 
  
  4. toukokuuta saareen siis päästään. Suht. normaali aikataulu, takatalvesta huolimatta. Voi olla, että Hanelin rannassa kaikki tavarat kuitenkin veneeseen lastataan, sillä Potinlahti on totuttuun tapaan vielä umpijäässä. 
  
  Selailin hieman vanhoja kuvia. Nyt kun mökillä ollaan 4. toukokuuta, niin toivottavasti ei käy kuten vuonna 2019.  Silloin saareen päästiin 28. huhtikuuta. Anna ja kolme ja puoli vuotta nuori Iiris olivat saaressa kanssamme vapun. Sitten pasahti pakkia. 5. toukokuuta näytti seuraavalta:




  Ei toki ennusteissa vihjettä tuollaisesta löydy. Mutta sanonko, mihin saavat ennusteensa tunkea? Toivottavasti en nyt herättänyt säitten haltijoissa suuttumusta? Kosto kun tuntuu olevan päivän tapa. Mieluummin siistittäisiin pihoja, möyrittäisiin maata kuin luotaisiin lunta. 

  Perjantaina käydään Espoossa katsomassa Liisan tanssikoulun kevätesitys. Lauantaina nokka kohti Anttolaa. Tavaraa tulee olemaan auto täynnä. Priorisoinnista huolimatta. Loput haetaan parin viikon kuluttua. Lista tärkeistä asioista on tarkkaan mietitty, tulee visusti tarkastettua ennen lähtöä. Listaan tulee välillä lisäyksiä. Viimeksi eilen Arpan keikan liput  äitienpäivänä Mikaeliin. Vaikka löytyy ne puhelimestakin. Mutta varmuuden vuoksi. 

  Joopa joo. Kovasti polttelee. Mutta sen kestää. Muutaman päivän kuluttua on katiskat järvessä, mieli pilvissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti