keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

VAARALLISTA

Hyvää kirjan ja ruusun iltaa. Kysymys teille kaikkitietäville: Onko joku näistä vaarallinen ihmiselle, ihmisryhmälle, koko ihmiskunnalle?
Tupakka, leipä, bodaus, suola, viina, läski, meteoriitti, uhkapelit, kahvi, marihuana, hauki, facebook, silikonit, uskonto, perussuomalaisuus, hernekeitto ilman rommia, nauta, ravintolisät, silakka, lotto, pyöräily, makeat juomat, ilmaston muutos, nuuska, maksalaatikko, scientologia, lentäminen, karppaus, rock'n roll, täysikuu, vitamiinit, puu-uunit, autoilu tai auringon otto?
Valaise minua, niin vastavuoroisesti koetan kertoa sinulle, mikä ei ole vaarallista. Rakastaminen voi tehdä mielettömäksi, rakastelu aiheuttaa sydärin. Koiraa ulkoiluttaessa voi jalka nyrjähtää, auto päälle ajaa. Jalkapallokatsomo voi sortua, rock-konsertissa paniikki syntyä , maratonin maalissa pommi räjähtää. Ystävä voi pettää, rakastettu jättää. Uidessa voi hukkua, joogatessa nyrjähtää. Kukkakedolta voi saada borreliosin, kalasta lapamadon. TV voi kesken leffan leimahtaa, oikosulku koko huushollin polttaa. Tosi vaikeaa, osaiskohan Isä Retrokaan vastata? Ei tule äkisti mieleen muuta vaaratonta toimintaa, kuin häveliäs nivusten raapiminen taskun kautta pankin kassajonossa tai vaivihkainen suhnuttelu kirkon keskilaivassa. Ja nämäkin toiminnat niin, ettei kukaan varmasti huomaa tekijää.
Mikä oli siis yllä olevan sanoma? Tietysti "elä, älä mieti ja murehdi!" Etteenpäin menoa se on sekkii, kun turvalleen kaatuu.
Ps. Jos "paskapoliisi" Rohunen sattuu tätä lukemaan, niin ehdotus: eiköhän kohlakkoin aloteta armottomat kahden päivän juhlat; mulla nimmarit huomenna, sulla ylihuomenna!

Kevät keikkuen tulevi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti