keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

KANSANKYNTTILÄT

Opettaja sai kenkää. Mitä hän teki? Minulle se ei ole selvinnyt, enkä liiemmin ole yrittänyt selville saadakkaan. Mutta yleisemmällä tasolla: mitä opettaja tänä päivänä saa, mitä ei saa, tehdä? Selväähän on, että ruumiillinen koskemattomuus täytyy säilyttää. Mediassa on kerrottu, että lain mukaan oppilaan saa poistaa työntämällä. Työntää tietysti voi monella tavalla.
Pitäisikö vanhat ajat palauttaa. Siis karttakepillä sormille ja muutamaksi tunniksi Euroopan kartan taakse nurkkaan, niin että kengät vain näkyvät? Vaikeita kysymyksiä, kaiken kaikkiaan., mutta ilman liiallista voimankäyttöä on asiat saatava toimimaan; kurittaminen synnyttää katkeruutta, väkivalta synnyttää väkivaltaa, kierre on valmis. Mutta kun joku tai jotkut häiritsevät muita, pitää keino saattaa tilanne hallintaan olla olemassa. Ratkaiskoot viisaat asian, jottei koetun kaltaisiin tapahtumiin tarvitse palata. Itse asiassa en kadehdi opettajan ammattia, vaatii luultavasti pitkää vieteriä.
Summa summarum: Vallalla tuntuu olevan mielipide, mikä tuomitsee nuoret huonokäytöksisiksi hulttioiksi ja änkyröiksi. Heitä kohtaan olisi syytä käyttää kovia otteita, ja heidän tulisi ottaa oppia aikuisista. Mutta kun tarkemmin asiaa ajattelen, en taida muistaa yhtään teiniä, joka olisi aloittanut sodan.

Aurinko Hollassa laskee, eiköhän se huomenna taas nouse?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti