keskiviikko 10. lokakuuta 2012

HYVÄÄ ALEKSIS KIVEN PÄIVÄÄ

Tänään on Suomalaisen kirjallisuuden ja Aleksis Kiven päivä. Koska ilmojen jumalat niin haluavat (sataa, en pääse klapin tekoon), aionkin viettää päivän sen teemaa kunnioittaen, tosin matkassa ei ole yhtään suomalaisen kirjailijan teosta. Sen sijaan löytyy pari Peter Robinsonin Banks-dekkaria, löytyy Andrew Vachss'ia, löytyy Anne Holt'ia, Paula Gosling'ia, sekä työn alla oleva Nuri Kino&Jenny Nordberg'in "Hyväntekijät". Tuttavuutena pariskunta on uusi. Olen vasta alkusivuilla, mutta lupaavalta vaikuttaa.
Kuten tarkkaavainen lukija on huomannut, repertuaariin kuuluu tällä kertaa vain dekkareita ja rikoskirjallisuutta. On kuitenkin niin, että niistä(kin) oppii aina uutta. Ei niinkään perusdekkarien työhönsä leipääntyneistä, alkoholisoituneista ja ikääntyneistä poliiseista tai yksityiskytistä kertovista teoksista. Ne ovat monasti paremminkin sosiaalisen ja humaaninkin puolen kuvauksia. Sen sijaan useat tämän päivän tuohon jännityskirjallisuuden genreen kuuluvat kirjat pureutuvat yleensä johonkin erikoisalaan, taiteisiin, tieteisiin, maantietoon, historiaan, etc., siten, että se ainakin minun tiedonjanoni liikkeelle. Monasti kesken lukuhetken huomaan etsiväni jotain tietoa webistä. Ja kun näkee vaivaa tiedon hakkimiseksi, jää siitä ainakin rippeitä kaaliin. Ergo; lukeminen kannataa aina, kunhan ei lue Persujen puolueohjelmaa.
Muuten, ennen sanottiin, että maailman lyhin kirja on "Italialaisten urotyöt toisessa maailmasodassa". Mielestäni "Lainalaisuudet maailman pörssien käyttäytymisessä" on lyönyt ennätyksen.

PS. Vaalikoneista taisin kirjoitella jo aiemmin. testasin asiaa tekemällä heti aamulla muutaman eri julkaisijan koneen. Kymmenen eniten samaa mieltä olevien joukossa oli nyt jopa 2 samaa henkilöä joka koneella.

Tämän päivän tukinuittoa: Tarmo tuuppaa lastia tänä aamuna Avokkaan salmessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti