tiistai 14. lokakuuta 2014

MIKSI? MIKÄ? MITEN?

  Ihminen on eläimistä uteliain. Ihmiskunta on hamasta nuoruudestaan, lapsi varhaisesta lapsuudestaan, esittänyt myötään kysymyksiä "miksi?", "mikä?" tai "miten?" Vastauksia ei ole aina saatu, joskus ne eivät ole tarpeenkaan. Minä äleydyn nyt kysymysten tekoon, kannan siis korteni kysymysten kekoon.
-miksi pyyhkeet likaantuvat, vaikka niillä pyyhitään juuri pestyjä asioita, kuten käsiä, ylipäätään kehoa, astioita, yms.?
-miksi kaupan kassajonossa takanaolija lähes poikkeuksetta tunkee "tappituntumalle", mukavuusalueelleni? Voin vakuuttaa, ettei sen kaltainen käytös nopeuta ostotapahtumaa.
-miten lapsellinen mies ei välttämättä ole isä?
-miksi sanotaan "ottaa takapakkia"? Jos autoa pakittaa, se menee taaksepäin. Jos sitten takapakittaa, kumoavatko yhdyssanaverbin osat toisensa, niin kuin matematiikassa miinus kertaa miinus = plus? Meneeko auto siis takapakilla eteenpäin?
-miksi sanotaan, että auto on punainen, eikä että auto heijastaa aaltomuotoista sähkömagneettista valoa, minkä aallonpituus on väreistä pisin?
-miten aika voi kulua? Onko se silloin hankalissa olosuhteissa ja kovassa käytössä?
-miksi isät ennen näkivät harvoin joulupukkia? Ainakin meillä Piskolassa isä oli aina hevosille heinää antamassa, kun pukki saapui.
-miksi autojono lähtee liikennevalojen vaihtuessa liikkeelle hitaasti yksi kerrallaan, eikä yhtaikaa, kuten formuloissa?
-miksi nuhaisen ihmisen nenä tippuu? Onko hänellä myös lepra?
-miten on mahdollista, että ihmistä sanotaan pöllöksi, kun tarkoitetaan, että hän on tyhmä? Kuitenkin pöllö oli viisauden ilmentymä, ja kulki viisauden jumalattarien Athene (kreikkal. mytologia) ja Minerva (roomal. mytologia) mukana.
-mikä on etusetelin vastakohta?
-miksi saatetaan kijastossa, tai huopatossutehtaassa, jos niikseen tulee, kysyä satunnaiselta tuttavalta "mitä kuuluu?", vaikka on aivan hiljaista?
-miten voi samalla rikastua, kun repii rahaa?
-miksi sanotaan, että kello on paljon, kun se on 01:00, ja että kello on vähän, kun se on 21:00?
-miksi ihminen on arvokkaampi USA:ssa kuin Suomessa? Ihmisen hinta on määritettu (2010) USA:ssa 6,1 miljoonaksi dollariksi, ja Suomessa 1,9 miljoonaksi euroksi. Kannataako siis mennä rapakon taa itsensä myymään?
-mikä on vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen muuhun sellaiseen? Tähän ei tarvitse vastata. Douglas Adams on antanut kirjassaan "Linnuradan käsikirja liftareille" vastauksen; supertietokone Deep Trought pohti pulmaa 7,5 miljoonaa vuotta, ja paljasti sen olevan 42.
  Vastauksia otetaan vastaan vastaanotolla, mutta vasta kun vastaajat ovat vastuullisesti harkinneet vastauksiaan. Vastakohtaisesti kysymysten esittäjä on vastuutuuttomasti muotoillut kysymyksensä. Vastaanotto sijaitsee vastapäätä tien vastakkaisella puolella vastamäen päällä olevaa vasta rakennettua vastaverstasta, tarkempia ohjeita kannattaa kysyä vastaantulijoilta tai vastaavilta.
  VAROITUS: Vastavuoroisesti vastuu siirtyy vastaajalle.

Hajamieliseksi tullut Peppe tähyilee tulevaisuuteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti