sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

KIVENÄ KENGÄSSÄ

Aloin mielessäni listata asioita aamun hiljaisuudessa dallatessani, missäs muualla. Siis seikkoja, mitkä minua hiertävät, ovat kivenä kengässä, kantona kaskessa, harminlähteenä, v*****ksen aiheuttajana ja mielipahan tuottajana. Myös mikä harmit aiheuttaa ja mikä ne mahdollisesti korjaa.

Harmin lähde: Aamulenkillelähötöhinässä huolimattomasti solmitut kengännauhat.
Ongelman aiheuttaja: Talvimallisten lenkkikenkien nauhat kulkevat yläosastaan muutaman hakasen taitse. Jos nauha ei asetu oikein em. hakasen sisään, nuljahtaa se irti ja löystyy, siis joudun heittämään sauvat pois sitoakseni nyörit uudelleen kesken hyvin alkanutta matkaa.                                                                        
Korjausehdotus: Kuppi kahvia ennen lenkille lähtöä, vaihtoehtoisesti huolellisuutta solmimistoimenpiteeseen.

Harmin lähdeAamupuuron palaminen pohjaan.
Ongelman aiheuttaja: Samalla, kun pikaryynit ovat liedellä, saatan laittaa kahvia valumaan, leikata leipää, ottaa jääkaapista tykötarpeita, huuhtoa ja leikata tomaattia, etc.
Korjausehdotus: Ajan säästö on niin minimaalinen, että kannattaa keskittyä minuuttivellin valmistamiseen.

Harmin lähde:  Puhelimen ja/tai lompakon kotiin unohtuminen.
Ongelman aiheuttaja: Kun aamuisin olen lähdössä viemään rouvaa töihin, laitan usein takkia ja kenkiä pukiessani puhelimen, joskus lompakonkin, naulakon hattuhyllylle, mihin ne sitten unohtuvat.
Korjausehdotus: Älä laita mitään mukaan lähteväksi aiottua muualle, kuin taskuihin, kassiin, jonka ripustat ovenkahvaan, tai jos mukaan aiottu on vaikkapa paketti, aseta se ennen pukeutumista ulko-oven eteen siten, ett'et kompastumatta sen ohi pääse. Vaihtoehtona B-vitamiinin nauttimisen lisääminen, sanaristikkojen tekeminen, ja muu aivojen muistitoimintaa ylläpitävä toimenpide.

Harmin lähde: Ilmaisen parkkilipun pyytämisen unohtaminen.
Ongelman aiheuttaja: Kauppakeskus Triossa, missä myös Hilpan työpaikka nykyään sijaitsee, on joitain kuukausia, entisen tunnin ilmaisen paikoituksen asemesta, ollut käytäntö, missä asiakkaalle annetaan tunnin pysäköintiin oikeuttava lipuke vähintään 5 €:n ostoksesta. Minäpä en kovapäisenä ole sitä oppinut muistamaan, enkä etulippua pyytämään, vaikka monasti  käyn varta vasten K-Marketista hakemassa jotain tarvittavaa saadakseni edun.
Korjausehdotus: Laita pysäköintilappu heti halliin ajettuasi lompakkoon sinitarralla kiinni Visa Electron-korttiisi, näin et voi sitä maksaessasi olla huomaamatta. Vaihtoetona sama, kuin edellisessä harmin lähteessä.

Harmin lähde: Lähes aina, kun katson tv:tä klo. yhdeksän jälkeen, iskee armoton väsymys, turhauttava turtumus, parahultainen pilkkisyndrooma.
Ongelman aiheuttaja: Herään aamuisin aikaisin käydäkseni lenkille ja keittääkseni kahvit+puurot siihen mennessä, kun Hilppa herää 6:30.
Korjausehdotus: Jos haluat valvoa pidempään, älä herää joka aamu klo. 4:30 aamulenkille; ihminen, varsinkin näillä vuosilla, tarvitsee tietyn määrän unta. Herää siis tuntia myöhemmin, ja tule valmiiseen aamupalapöytään, niin jaksat katsoa ehkä yhden ohjelman enemmän. *Tai pysy totutussa, tallenna myöhäisemmät ohjelmat, jotka haluat nähdä.
*Niinhän minä teenkin, aion myös tehdä jatkossa (kirj. huom.).

Siinäpä muutama riesan aihe. Kun listaa tarkastelen, huomaan, että loppupelissä oon lähes onnellinen mies. Lähes vielä onnellisempi olisin, jos onnistuisin pääsiäisenä tämän kaltaisia maisemia katsomaa. Nyt kun näyttää siltä, että kahden viikon kuluttua tapahtuvaksi aiottu viikon visiitti Avokkaassa ei keliolosuhteiden vuoksi ole helposti toteutettavissa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti