sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

KAAKKOVITSAUS 9/14

Putouksessa olivat Krista ja Aku eilen viimeistä kertaa estradilla viikkokatsauksen, täytyy sanoa, parhaimman teränsä menettäneen, merkeissä. Niinpä katson velvollisuudekseni jatkaa perinnettä tällä estradilla.
Vladimir kalistelee sapeleitaan, Barack pörhistelee niskatukkaansa; toivottavasti Mustameri ei mustene entisestään.
”Jatkan taistelua” kertoo Janukovitsh. ”Linnani on kotoni” nimetön lähde kertoo hänen jatkaneen lausunnon päätyttyä.
Perussuomalaisten miesjärjestö aikoo pitää kokouksensa Lahdessa huhtikuussa. Onneksi ei ole toukokuussa, ja vielä yhtä aikaa Peter Gabrielin konsertin kanssa, olis ollu sääli jättää liput käyttämättä.
Tutkimuksen mukaan Porvoonjoen vedestä on löytynyt jäämiä mm. tulehduskipulääkkeistä ja betasalpaajista. Vaikka jätevedet puhdistetaan, näin sanotaan, Lahdessa ja Hollolassa asianmukaisesti, eivät laitteet pysty poistamaan joitain lääkeaineita. Ja ihmisperkeleet kun vanhentuneita tabuja viemäristä alas vetelevät. Niiden paikka olisi tietysti apteekissa. Toisaalta; Porvoonjoen latvat ovat tuossa ihan vieressä. Siis ei kun hurjemman pääkivun yllättäessä sieltä hörppäämään. Hyvä idea, mutta puhdistuslaitokset tietysti kilometrejä alavirtaan.
Kannonkoskella paloi viime yönä kunnantalo. Jälkisammutus kestää iltaan asti; palomiesten ylityökertymä uhkaa ylittää sallitut rajat, ainakin, jos he joutuvat vielä polttamaan arkistoissa säilytetyt ja säilyneet asiakirjat.
Ensin oli tipaton tammikuu, sitten pakkaseton helmikuu, nyt pulmana lumeton laskiainen. Länsi-Savo pohtii asiaa, ja pyytää vinkkejä lumettoman laskiaisen viettoon. Käypä antamassa omasi: http://www.lansi-savo.fi/uutiset/l%C3%A4hell%C3%A4/miten-viet%C3%A4t-lumetonta-laskiaista-113365
Ikäviä uutisia kantautuu Puumalasta. Kuollut norppauros on löytynyt avannosta. Talvi on muutenkin norpille vaikea:  lumen vähyyden vuoksi pesän teko ei onnistu. Niinpä aiheesta ei soisi kuulevan enää muita surusanomia.
Toyvillakoira ZuZu on voittanut tv-kanava Foxin äänestyksessä miss ShowHau-tittelin uutisoi 7 päivää. Voitto on tehnyt kotinurkillaan Lahdessa koirasta julkkiksen; nimikirjoitusten pyytelijöitä jouduttu toppuuttelemaan poliisivoimin. Koiran omistajapariskunta kertoo ihmisten sanoneen, että he muistuttavat koireensa. Kuvan nähtyään voi todeta lausunnon loukkaavan koiraa.
Näin pian loppuvalla viikolla, jatkoa ensi sunnuntaina, jos puhtia riittää, uutisia kyllä.

Ps. Olenkin tänään tuotteliaalla päällä; rustasin jo yhden kyhäelmän ”Anttola, satamasi Saimaalla”-ryhmän sivuille.
He eläkööt, lisääntykööt ja hyvin voikoot


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti