perjantai 13. joulukuuta 2013

MIHIN USKOA?

Mihin voi ihminen tässä läyhäsessä elämässä uskoa, muihun kuin käytettyjen autojen kauppiaisiin ja kiinteistönvälittäjiin? Jokainen tulee uskossaan autuaaksi, eikä tarkoitukseni ole ketään loukata, kenenkään uskomisia arvostella, omia ajatuksiani tuputtaa. Valotan ainoastaan mietteitäni uskomisesta ja luotamuksesta.
-voiko uskoa poliisiin? Ei aina.
-entä oikeuslaitokseen? Monasti.
-yhdenvertaisuuteen lain edessä? Silloin tällöin.
-politiikkoon? Älä naurata!
-vakuutusehtoihin? Voi ja ei.
-siihen, että aurinko nousee joka aamu? Ei ikuisesti.
-no ,mitenkä on luotto sijoitusneuvojan suhteen? Olematon.
-keltaisen lehdistön kohdalla? Voi luottaa, kuin risaan kondoomiin.
-vapauden, veljeyden ja tasa-arvon tilanne? Tuskin tuskin toteutuu Ranskassakaan.
-entäpä usko jumalaan? Vaikea sanoa, ei omakohtaisia kokemuksia.
-mutta itseensä kuitenkin tulee uskoa. Niin tuleekin, mutta pettymykiä ilmenee, niin minun, kuin monen muunkin kohdalla.
Uskot nyt kai, että olen uskottavasti aika uskomaton ihminen? Uskoisitko, että on kuitenkin muutamia asioita, joihin uskon? On niitä; uskon, että mainostamiseen käytetty aika ei tule kaupallisilla kanavilla lyhenemään, uskon, että me kurjat matkamiehet emme ole yksin täällä äärettöämässä maailmankaikkeudessa. Ja uskon tietysti, että "Rock and roll can never die".
Hyväksi lopuksi kaikille yliluonnollisiin sattumuksiin, erikoisiin yhteenliittymiin uskoville. Mietin aamulla (aamu se kai useimmille yhäkin on), lisätä hieman Hilpan kotiseututietämystä; hän ei ole n. 40 vuoden Hollolassa asumisenkaan jälkeen käynyt Kapatuosiaan Linnavuorella ja sen näkötornissa. Ei muuta, kun poikkeamaan tuolla jo 200-luvulta asti käytössä oleella linnoituspaikalla. Kuinka ollakkan, kun sitten selasin seutukunnan aviisia, silmiini sattui otsake: "Kapatuosian näkötorni suljettu". On kuulemma havaittu lahovikoja ja muita turvallisuusriskejä. Se siitä ajatuksesta. Täytyy siis tällätä lopuksi joku kuva edellisiltä käynneiltäni.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti