lauantai 4. toukokuuta 2024

TÄSTÄ SE ALKAA

  Aamulla tavarat autoon, klo 7:30 tien päälle. Urpolan Lidlin (evästä) ja Rysän (Pitkälahden kalastusmerkit) kautta Hanelille. Olin puhelimassa kertonut hänelle, että siinä kymmeneltä siellä ollaan. Oltiin 9:54. Taisin, piruhitto, ajaa jossain kohtaa ylinopeutta. 

  Haneli oli jo siirtänyt veneen laskupaikalle, joten se oli pian kellumassa. Sitten tuli ehdotus Tainalta. 
  "Mitäs jos söisittekö paistetut muikut. Samalla aikaa ne tulee, kun kahvit keittäisi". 
  Meistähän ei tietysti ollut vastustamaan. Eilen nuotatut mujeet eivät olleet pilaantuneet. Kahvit vielä päälle hörpittiin. Olen varmaan joka kevät tämän sanonut, sanon taas. On loistava paikka meillä veneen talvisäilytykseen. Syksyllä, kun vene ylös otetaan, saadaan mukaan hirvenlihaa, keväisin, vesillelaskun harjakaisiksi yleensä jotain Hanelin pyytämää kalaa on laitettu mukaan. Tällä kertaa siis tuli valmis ruoka. Ja vielä paketin savupollea pakkasesta kaivoi Taina. Että sellasta korvausta vastaan vene talvehtii Piskolan rannassa. 

  Mahat pullollaan lähdettiin loppumatkaa taittamaan. Minä veneellä, Hilppa autolla. Tavarat lastattiin jo veneeseen rannassa. Vaikka ei olisi tarvinnut, sillä Potinlahti oli sulana, kuten pian kuvasta näkyy.

  Sadekuuro meni yli juuri kun vesille ampaisin. Loppui heti, mutta pienen ripauksen antoi kohta Kiukuanselällä. Kuva siitä enteilee.


  Tässä tilanne Potinlahdessa. Korkealla on vesi. Laituria pitää oikoa ja nostaa, kunhan muita osakkaita maisemiin ilmaantuu. 


  Arska paisteli, kun saareen päästiin. Valkovuokot ottivat meidät vastaan.


  Tavarat kärrättiin talolle. Sitten pumppasin kaivon tyhjäksi. Oli muuten kaivossa vettä niin paljon, että en moista muista. 
  Kun pumppu teki tehtäväänsä, purin tavaroita paikoilleen. Hilppa laitteli ruokatarpeita jo kylmenneeseen jääkaappiin ja pakastimeen. Välillä sateli muutaman kerran pikkasen. 
  
  Kun kaivo oli hieman täyttynyt, laitoin vedet päälle. Kaikki toimi, siis pumppu ja varaaja. Huomenna testataan pesukoneet. 

  Vesi on korkealla, kuten mainitsin. Ei kuitenkaan vielä ihan siinä tasossa kuin nelisenkymmentä vuotta sitten, mutta luultavasti ennen juhannusta tuo minun muistini mukaan korkein lukema saavutetaan.  

  Laturi on nyt melko vaaterissa, tai oikeastaan jo ylempänä kuin kulkusilta.


  Hörpittiin päiväkahvit, sitten kävin laittamassa kaksi katiskaa pyyntiin. Otin savut moottorisahasta, laitoin talvella hankkimani akkusahan (Makita) kasaan ja kokeilin. Puri mukavasti puuta. Ostin sen, koska tarjous oli edullinen. Mukana tuli kaksi 6Ah:n akkua ja kahden akun laturi. Akkuja tarvitsen syksyin keväin lehtipuhaltimeen, sillä se on yhdellä akulla toimiva, eikä kovin kauaa kerralla pelitä. Nyt on akkuja enemmän, ja voi kolme yhtä aikaa ladata. Sitä paitsi akkusahalla on hyvä harventaa nukkuma-aitan ja järven välillä olevaa koivikkoa. 

  Aurinko paisteli iltapäivällä niin, että t-paidassakin tuli hiki. Huomenna uudet jutut, eli pihojen siistimistä ainakin. 

  Ei vielä viherrä, mutta pian valtaa nämäkin maisemat kevään hempeä viherrys. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti