maanantai 9. kesäkuuta 2014

VIIME AIKOINA TAPAHTUNUTTA L. AJATUKSIA JA HAJAUTUKSIA

  Oulussa paljastui traaginen tapahtuma, mutta oliko se niin tärkeä koko sensaatioita halajavalle kansalle, että iltapäivälehtien piti sitä ruotia, repiä ja raastaa sivu- ja päivätolkulla? Äsken näkyi vaihteeksi olevan IS:n sivuilla ykköslööppinä: ”Oulun vauvasurmista epäilty äiti paljasti isien nimiä!”. Nyt ei kun tutkiva journalismi penkomaan nimet esiin ja ne julkaisemaan. Saadaan valtaväestölle hekumaa, muutamille lisää surua ja murhetta. Kyllä lehdet tietävät mikä myy. Jos joskus tulee esiin positiivinen uutinen, täytyy sen olla vähintään sadan tuhannen ihmishengen sankarillinen pelastaminen, tai saasteettoman ja ilmaisen energian keksiminen, saadakseen edes osan Oulun sinänsä kammottavien lapsensurmien hallitsemasta palstatilasta. Immeisiin kun tuntuu raadollisuus vetoavan humaanisuutta kerkeämmin.
  Kokoomuksen saa uuden puheenjohtaja ensi launtaina Lahdessa. Samassa rytäkässä saamme, niin sinä, minä, kuin Hentun Liisakin uuden pääministerin. Mikä muuttuu? Valistunut arvaus: ei mikään!
  Vihreät päättivät, kysyttyään ensin Saanilan Stanilta neuvoa, pidättäytyä yhden puheenjohtajan taktiikassa. Ehkä hyvä niin; mitä useampi kokki, sen huonompi soppa.  Mikäli nyt poliittista soppaa huonommaksi voi saada.
  Uusinta uutta; Kultarannassa puitiin Suomen tulevaisuutta, tuloksena pahnoja ja akanoita. Lavrov ja Tuomioja tapasivat, nyt tiedottavat. Tuomiojalla on kyllä selkärankaa sanoa, mitä hän ja Suomi ajattelevat, mutta Lavrov vastaa Speden muinaista sketsiä mukaellen: ”Mitä sitten!?” Taas kysymys: mikä muuttuu? Valistunut arvaus: ei mikään!
  Teemu Selänne ei tule Jokereihin. Onneksi miehellä on sen verran kontanttia, ettei tarvitse lähteä pelleilemään Harkimon leikkikentälle.
  Elämää suurempaa ovat vain jalkapallo sekä haikumuikut uusien perunoiden ja kantarellikastikkeen kera. Nythän käy niin, että kisat alkavat ensimmäisten keltavahveroiden pullahtamista aiemmin, mutta kyllä soosi tehdään ennen välierävaihetta. Pottuja saa jo, ei kun sitten patistamaan Hanelia nuotalle. Viime päivinä on uutisoitu usean tähtipelaajan pois jäännistä, loukkaantumiset pääsyynä. Minulla on kuitenkin tuntuma, että nimetyistä/nimettävistä  960:stä pelaajasta seuloutuu taidokkaita suorituksia, jumalaisia syöttöjä, henkeäsalpaavia maaleja, epäinhimillisiä torjuntoja. Torstaina se alkaa, kaikki nauttimaan!
  PS. Olen nytkähtänyt mestaruus-uumoiluissani Argentiinan kannalle. Ken elää, se näkee.
  PPS. Taisin kehua Jortti Pehannekselle, että seuraava blogini olisi pidempi. Valittaen on todettava: "Tähän on tyytyminen", kuten sano Luukon Ane, kun kolmannen kerran peräkkäin nuotalla vesiperän vetivät.

Tämä Kangastalon Puutarhalta viime perjantakina ostetun amppelin, a' 12 € (nimi niin vaikee ja outo, vaikka samoja on ollu jo monena vuonna, etten saa päähäni) kuva tällättäköön päätökseksi 13.7. pelattavan loppuottelun Brasilia-Argentiina (2-3) kunniaksi.



  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti