perjantai 7. joulukuuta 2012

MAAILMA KAIKEN KAIKKIAAN ON MUKAVA PAIKKA

Jos minut tuntevat, tai harvat näitä tekeleitä lukevat, ovat tulleet käsitykseen, että olen kyyninen, kaikesta valittava ja kaikkeen pettynyt persoona voin hieman korjata heidän näkemystään. Vaikkaan en välttämättä arvosta esim. politiikkaa, poliitikkoja (eritoten persuja), kirkkojen ja uskontojen antamaa sanomaa, markkinataloutta, etc., on paljon asioita, mistä pidän. Aloittakaamme, eilisen itsenäisyyspäivän kunniaksi, Suomesta. Vaikka sana isänmmaallisuus onkin hieman liian pateettinen, mikäli minulta kysytään, pidän Suomesta, pidän valtaosasta suomalaisia, pidän Suomen luonnosta, vuodenaikojen vaihtelusta, kuulaista syyspäivistä, huurteisista talvi-illoista, linnunlaulun täyttämistä kevätaamuista, tyynistä ja valoisista kesäöistä. Pidän (tämänhetkisestä) terveyden huollosta ja sosiaalipalveluista. Pidän kierrätysmahdollisuuksien saatavuudesta (helppoa, kunhan vain vähän viitsii ottaa selvää).
Pidän myös hyvästä musiikista, pidän hyvistä elokuvista, pidän jopa joistain tv-ohjelmista (näyttelijöistä nykyisin ehdoton suosikkini on Sydämen Asialla-sarjassa Claude Jeremiah Greengrass'in koira Alfred). Ja kirjoja, kirjallisuutta, suorastaan rakastan.
Pidän savumuikuista uusien perunoiden ja kanttarellikastikkeen kera, pidän Hilpan valmistamasta karjalanpaistista, pidän lukuisista juustoista, pidän salaateista, pidän vaniljajäätelöstä. Pidän saunaoluesta, pidän hyvästä valkoviinistä, niin tai joskus huonommastakin. Pidän calvadoksesta, en niinkään konjakista, pidän erilaisista kahveista, varsinkin kahvimestari Pertin omasta latte-versiosta (4 cl espressoa kaadetaan korkeaan lasiin , missä on 4 cl lämmitettyä ja vaahdotettua maitoa, päälle ripotellaan ½ teelusikallista Wiener Style cappuchino-jauhetta, herkullista!).
Kuten huomaatte minulla on hyvin yksinkertainen maku; minulle kelpaa vain paras! No, asiaa puhuakseni, tykästykseni kohteita ei kannata tämän enempää ruveta listaamaan. Sehän on monin kertainen ei-pitämeni luetteloon verrattuna. Jos joskus huomaan, että vihaamieni asioiden lukumäärä on ylittänyt rakastamieni vastaavan, aion aloittaa kivuttoman poispääsyn keinojen kartoituksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti